Diari digital d'Andorra Bondia

Liciten un concurs urgent per adjudicar la redacció i la direcció d'obra per consolidar l'Hotel Rosaleda


Escrit per: 
Agències

El Consell de ministres ha acordat licitar un concurs nacional amb caràcter d’urgència per adjudicar la redacció i direcció d’obra del projecte per a la consolidació de l’edifici de l’Hotel Rosaleda.

El pressupost estimatiu previst per aquesta licitació és de 72.000 euros. Les ofertes s’hauran de lliurar en sobres tancats i lacrats al Servei de Tràmits de Govern, com a molt tard, a les 14 hores del dia 4 d’agost del 2010. El caràcter d'urgència es justifica pels problemes de conservació que presenta l'edifici que, segons el Govern, en posen en perill la integritat.El Govern assenyala en un comunicat que l’estat de conservació de l’Hotel Rosaleda presenta greus problemes a causa d’un seguit d’incidències que en posen en perill la integritat. La intervenció d’urgència per garantir la conservació del monument preveu el sanejament i la reposició de l'estructura (canviar els pilars, els murs de càrrega i algun tram de forjat), el buidatge de la runa (repicat dels falsos sostres, de la teulada), el tapament de totes les obertures i la refecció de la teulada.
Per poder dur a terme aquestes obres, el Govern en la sessió del 24 de març del 2010 va aprovar el projecte de llei de crèdit extraordinari per fer front a les despeses derivades de les obres de millora de les instal·lacions i els equipaments de l’Hotel Rosaleda. El 3 de juny del 2010 el Consell General va aprovar el crédito extraordinari per un import total d’ 1.004.000 euros.
L’Hotel Rosaleda va ser declarat bé d’interès cultural en la categoria de monument l’11 de febrer de 2004. l'edifici  és obra de l'arquitecte del moviment noucentista Adolf Florensa. Construït entre 1941 i 1943, representa un dels edificis més emblemàtics de l’anomenada arquitectura del granit.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic