Diari digital d'Andorra Bondia
Mai no és tard per pujar al tren d’internet i les noves tecnologies
Mai no és tard per pujar al tren d’internet i les noves tecnologies

Mai no és tard per pujar al tren d’internet i les noves tecnologies


Escrit per: 
Adrià Solís

La Fundació Crèdit Andorrà va començar ahir el segon torn del taller sobre els telèfons intel·ligents i tauletes adreçat a les persones més grans de 60 anys. Una activitat que s’emmarca en el programa gratuït de cursos, tallers i xerrades de la fundació per afavorir l’envelliment actiu i saludable. L’objectiu del taller, d’un mes i mig de durada, és ajudar aquest col·lectiu a aprendre a utilitzar el correu, internet, Facebook, Twitter i WhatsApp. Els organitzadors s’han vist obligats a oferir més places de les que tenien previstes inicialment a causa del volum de demandes rebut. Actualment hi ha una trentena de persones inscrites al torn del matí i 22 al de tarda. Les sessions duren dues hores.“Les noves tecnologies avancen contínuament i la gent gran no vol quedar-se enrere. De fet, estan molt interessats per saber treure profit dels seus telèfons mòbils i tauletes. Els seus fills i néts són d’una altra generació i ho tenen més a mà. En canvi, ells necessiten més temps per assimilar els conceptes, però tenen unes ganes boges d’aprendre”, va assegurar un dels treballadors de la Fundació Crèdit Andorrà, Joan Casas. 

L’organització disposa d’un equip de 30 voluntaris de gent gran que es va formar el 2003 per ajudar els nouvinguts a aprendre informàtica. Després que la professora expliqui la teoria ells donen un cop de mà a aquells que els ho demanen. Una iniciativa que afavoreix el desenvolupament normal de la classe, ja que hi ha diferents nivells entre els assistents. “Aquests tallers estan oberts a tothom i cadascú té un nivell diferent i treballa al seu ritme. Per aquesta raó és clau la tasca que fan els voluntaris. Sense ells la classe avançaria més a poc a poc perquè hi hauria més interrupcions”, va explicar Casas. A banda de servir de reforç a l’aula, els voluntaris també organitzen els seus propis tallers, un butlletí i diverses sortides arreu del país.

Un clar exemple que mai és tard per aprendre coses noves és Maria Antònia Minguella. Als 80 anys ha decidit inscriure’s al taller. “És la primera vegada que vinc, tot i que els meus néts ja me n’han fet cinc cèntims a casa. Volia tenir més coneixements d’aquests dispositius i per això he decidit apuntar-me al curs. M’agrada estar al corrent de tot i no podia desaprofitar aquesta oportunitat.” Josep Terrasset és més jove però té les mateixes ganes de formar-se en un sector que no domina tant com li agradaria. Té 67 anys i també és la primera vegada que s’inscriu a una activitat de la fundació. “Les tecnologies evolucionen a passos de gegant i si et relaxes una mica després és difícil reenganxar-t’hi. Vull tenir els coneixements mínims per saber utilitzar el meu telèfon intel·ligent.”L’oferta d’activitats de la Fundació Crèdit Andorrà cada vegada és més extensa i engloba cursos d’iniciació a la informàtica, fotografia, vídeo digital, emmagatzematge en núvol, maquetació de publicacions i xarxes socials, entre d’altres. La majoria de tallers acaben al juny i es reprenen amb l’arribada de la tardor. Les places són limitades i s’adjudiquen per ordre d’inscripció –els clients de l’entitat bancària tenen preferència–. Les persones interessades poden obtenir més informació al telèfon 888 880, al web www.fundaciocreditandorra.ad o bé a la seu de la fundació (c/ Josep Viladomat, 17, 1r).

Taller noves tecnologies
Fundacio Credit Andorra

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte