Diari digital d'Andorra Bondia

Més de 1.400 persones visiten els museus nacionals des de dissabte


Escrit per: 
Redacció


Els darrers dies els museus han centrat diferents activitats culturals que s’han dut a terme al país. En aquest sentit, l’oferta va començar dissabte amb la proposta de la Nit europea dels museus que, amb origen a França, amb el pas dels anys s’ha anat celebrant en altres països. Però aquesta no va ser l’única proposa del cap de setmana. Diumenge arribava la Jornada internacional dels museus, a què Andorra també es va sumar.

Així, segons dades facilitades pel Govern, en aquest temps hi ha hagut 1.403 visites als museus nacionals, sobretot de públic resident al Principat. Això suposa un increment de més del 50% respecte a l’any anterior, quan 529 persones van visitar els museus. Aquest fet s’explica per l’obertura gratuïta de les instal·lacions dos dies –diumenge i ahir–, a diferència de l’any passat, quan només es va obrir diumenge al matí, i per la celebració de la nit dels museus, que no es va fer el 2009.

La Casa Museu d’Areny-Plandolit ha estat el museu més visitat, amb una assistència de 380 persones (comptant-hi les 190 que hi van accedir durant la Nit europea dels museus). De la seva banda, la Farga Rossell ha rebut 204 visites (hi estan incloses les 50 que van participar la nit de dissabte en la Nit europea dels museus, tal com ja va informar el BONDIA de dilluns). El santuari de Meritxell a Canillo ha rebut un total de 250 visites, mentre que la Casa de la Vall d’Andorra la Vella n’ha rebut 219. A Encamp, el Museu de l’Automòbil l’han visitat 177 persones. Pel que fa a altres instal·lacions, el Museu Postal d’Ordino ha rebut 67 visites, el de la Casa Rull de la Massana 23 i l’Andorra Romànica 83.

Ha estat un cap de setmana amb diverses activitats, que han posat en relleu el paper dels museus com a institucions connectades al món contemporani i interessades per la vida social i cultural de la societat en què estan inserits. La música ha estat un punt d’enllaç entre l’escenari passat dels nostres museus i les noves formes d’expressió, com el rap i l’exhibició de grafits a la Farga Rossell o el petit concert de la Big Band Juvenil d’Andorra la Vella.
Des d’ICOM Andorra també es va organitzar una sèrie de propostes, que tenien per objectiu donar un cert protagonisme als museus d’Encamp, especialment a la Casa Cristo i al Museu de l’Electricitat, on es va inaugurar la mostra fotogràfica Els homes de Fhasa. L’objectiu de totes aquestes propostes és fomentar les visites dels ciutadans als museus i que coneguin les exposicions, tant permanents com temporals, de les diferents instal·lacions del país.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic