Diari digital d'Andorra Bondia

Nits d’estiu als museus per descobrir, o redescobrir, els músics de casa


Escrit per: 
M. S. C.

El cartell d’espectacles culturals per als propers mesos, dissenyat pel Comú de la Massana, mantindrà l’estructura de l’any passat i les places i els carrers continuaran sent els escenaris. I en l’aposta per programar artistes de casa, les Nits d’estiu als museus tornaran a convertir-se en un espai per poder conèixer, o redescobrir, els músics del país. Lluís Cartes i Els Fluxes encetaran el cicle a la Farga Rossell (17 de juliol a les 21 hores). En l’actuació interpretarà un recull de temes dels seus tres discos i també versions de compositors que l’han marcat. En un format semiacústic, es podrà descobrir la part més intimista i personal d’aquest músic.
El Centre d’Interpretació del Romànic a Pal serà el marc en què el cantautor andorrà Sergi Cunill presentarà per primer cop al Principat el projecte The Valley Man (21 d’agost a les 21 hores). En el concert, acompanyat únicament de la guitarra, interpretarà una selecció dels seus temes, escrits en anglès. Serà una actuació acústica, “sense connectar a res”, va explicar Cunill, que va definir el seu estil de folk-pop o folk-country. “És estar amb la teva guitarra i lletra i compartir sentiments de forma molt íntima”, va dir. L’artista, nascut el 1994, s’està formant en música moderna a Londres. De l’experiència viscuda allà n’ha sorgit aquest nou projecte, que parteix de la troballa de l’essència de si mateix com a artista i que pren com a inspiració els paisatges de la seva terra, d’aquí va sorgir el nom. I també d’aquí apareixen les lletres, gens urbanites, que traslladen a llocs espaiosos i que expressen l’angoixa del músic en veure’s lluny de casa.
Finalment, el duo Toc de Greu, format per les instrumentistes de l’ONCA Laia Capdevila (viola) i Mireia Planas (violoncel), actuarà al museu Casa Rull (28 d’agost a les 21 hores). El repertori oferirà un recorregut per la música del segle XVIII al XX de la mà de compositors com Clarke, Beethoven, Piston i Piazzola.
Per altra banda, aquest estiu també es torna a programar la Nit sense paraules (31 de juliol a partir de les 22 hores), que oferirà espectacles basats en el circ, la música, l’humor i la interacció amb el públic. Arrencarà al Prat del Colat amb el muntatge El Mêtre. Des d’allà es farà una rua fins a la plaça de les Fontetes amb la Banda Forània (cinc instrumentistes i un clown que combinen diferents estils musicals amb un caire festiu i humorístic). Posarà punt final a la nit la companyia Salsa, un duo d’acrobàcia aèria a ritme d’aquesta música llatina.
També aquest any tornaran les Petites tardes d’estiu, adreçades al públic infantil i que tindran lloc els dimecres a les sis de la tarda al Prat del Colat. La primera serà el 30 de juliol i es podrà veure Maila, un món de contes a través de la música. Es tracta d’un espectacle en què s’expliquen històries utilitzant la música. En aquest cas, els estils van des de la música simfònica fins al reggae o el funky. La segona proposta serà el 13 d’agost. La companyia Festuc Teatre representarà Bugui Bugui.

Altres activitats

El cartell cultural per als mesos d’estiu es completarà amb el concert de Giuliana Macarroni i Martino Pòrcile, inclòs en el 15è Festival internacional d’orgue. L’actuació serà el 18 d’agost a les 21.30 hores a l’església de Sant Iscle i Santa Victòria de la Massana. A més, els museus organitzaran visites nocturnes guiades i algun concert, i les esglésies d’Anyós i Pal estaran obertes. Així mateix, hi haurà les festes majors, fetes realitat amb la participació ciutadana a través de les comissions de festes.

Mostrar com els elements naturals es fan art

Una novetat que s’introduirà aquest any en les activitats culturals de l’estiu serà el Festival land art. És una iniciativa que està emmarcada en l’Estratègia nacional del paisatge, impulsada amb el suport del Comú, el Govern i Andorra Turisme i dirigida per Espai Art Natura. Representarà la culminació del projecte d’art natura De la terra al cel, que es realitza a la Massana. La consellera de Cultura, Jael Pozo, va explicar que està adreçada a un públic familiar i que permet presenciar la creació d’obres d’art a partir d’elements naturals. Tindrà tres escenaris (la Caubella, el Prat del Colat i el camí d’Escàs) i es desenvoluparà de l’11 al 13 de juliol. En breu es donaran més detalls de l’activitat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte