Diari digital d'Andorra Bondia
L'àrea on es continua amb la tercera fase de l'excavació.
L'àrea on es continua amb la tercera fase de l'excavació.

Nova campanya d'excavació al pati de les Monges


Escrit per: 
Redacció / Foto: A.S.U.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha iniciat la tercera fase dels treballs arqueològics al jaciment del pati de Les Monges, d’acord amb els resultats obtinguts en les intervencions realitzades els anys 2020 i 2021.   
 
La campanya arqueològica d’enguany consisteix, a grans trets, en la finalització de l’enderroc de les restes del paviment de formigó del pati en els punts on no es va treure l’any passat, i enretirar els nivells de terra acumulats a sota. Després es realitzarà l'excavació en diferents fases de tota l'àrea per descobrir les restes del barri baix medieval, de cara a la seva consolidació.
 
Una part de les tasques també se centraran en l’exterior de la muralla, on es farà un sondeig  per tal de conèixer, amb més detall, la seva dimensió i estructura.
 
El tinent  d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Carlos Guàrdia, explica que “una altra de les novetats d’enguany és la voluntat d’apropar el projecte i la feina que du a terme l’equip d’investigació, al públic escolar”. En aquest sentit, s’han previst un seguit de visites al jaciment, de diferents centres de la Seu, tant de primària com de secundària. “Aquestes visites també volen contribuir a que l’alumnat conegui com vivien els urgellencs de la baixa edat mitjans, a les portes d’una crisi sanitària”, subratlla Guàrdia.
 
De la mateixa manera que en les dues fases anteriors, els resultats arqueològics quedaran plasmats en un informe amb l’objectiu que els responsables de l’actuació el puguin donar a conèixer a la ciutadania a través d’alguna xerrada o una visita guiada.  

 

excavació
pati
monges
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic