Diari digital d'Andorra Bondia
L’Institut de Música, a la quarta planta de la Llacuna.
L’Institut de Música, a la quarta planta de la Llacuna.

Obre el termini per presentar candidatures a cap d’estudis de l’Institut de Música


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

 

 

 

El termini per presentar candidatures per ocupar la plaça de cap d’estudis de l’Institut de Música va arrencar ahir, que és quan el Comú va comunicar oficialment els canvis en el règim intern aprovats en l’última sessió del consell. El personal fix de l’Institut (setze professors, aquest curs, d’un total de 26, la resta són eventuals) té fins a l’1 d’octubre per postular-s’hi i accedir al càrrec, vacant des de la dimissió, al gener, de Cristina Gallart. Una dimissió que, recordem-ho, va desencadenar una revolució inèdita: dotze dels setze professors fixos de l’Institut van firmar una carta dirigida a la cònsol en què exigien canvis en la direcció del centre. Al·legaven no només discrepàncies en la línia pedagògica, sinó també en el tracte personal de la direcció.
    Vuit mesos més tard, i després d’una roda d’entrevistes de la cap de recursos humans del Comú per on van desfilar tots els professors, aquests canvis s’han concretat en la provisió del càrrec de cap d’estudis a través de votació entre el personal, i al nomenament d’un “gestor extern”, encara pendent, que s’encarregarà de la “coordinació administrativa i pedagògica” de l’Institut, amb caràcter provisional, amb la missió d’avaluar-ne la situació i que orgànicament se situarà per sobre del cap de servei, confirmat d’aquesta manera a càrrec però amb certa sensació d’interinitat.
    Pel que fa a les candidatures, fonts internes consideren que la continuïtat del cap de servei desincentivarà la presentació de candidatures i especulen que probablement se n’hi acabin presentant dues, una de més pròxima a l’actual direcció i una altra afí als firmants de la carta, “que representen prop del 80% dels professors fixos”, recorden.
    Pel que fa al “gestor extern”, es dona el cas que oficialment ningú els ha explicat la situació, i que en desconeixen les funcions concretes i quan s’incorporarà a la plantilla de l’Institut. A títol personal, consideren “innecessari” crear un càrrec nou de trinca per auditar la gestió del cap de servei, “tot i que si això serveix per extreure més informació, agilitzar la feina al centre i demostrar la necessitat d’un canvi que vam manifestar, benvingut sigui”.
    Cal recordar, en fi, que aquest curs s’han matriculat a l’Institut de Música 305 alumnes, un 12% menys que el curs passat.

període
candidatures
IM
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic