Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra, sant Julià, Trivium, Josep Roig, Irina Robles, Laboratori de les Arts
Andorra, sant Julià, Trivium, Josep Roig, Irina Robles, Laboratori de les Arts

Sant Julià ressuscita Trivium


Escrit per: 
A. L. / Foto: Agències

“No sé si el resultat serà un Trivium o un Laboratori ampliat a tot l’any, però de moment fa molt bona fila.” Amb aquest legítim optimisme es referia ahir la directora de Líquid Dansa, Mònica Vega, a la voluntat del Comú de Sant Julià d’implicar-se de nou en la formació que els últims cursos han impartit a les instal·lacions comunals l’escola de teatre L’Animal, l’Espai de Música Moderna i també Líquid Dansa. Una iniciativa que recorda molt, però molt, la del desaparegut Trivium, l’escola interdisciplinària que el 2013 va fulminar l’equip de l’excònsol Gil i que semblava morta i enterrada.

Doncs no. El conseller de cultura lauredià, Josep Roig, va aprofitar la presentació dels intensius d’estiu –el Laboratori de les Arts, que entre el 4 i el 15 de juliol impartirà classes de música, arts plàstiques i dansa i teatre a nens d’entre 6 i 12 anys– per avançar les línies mestres de la corporació pel que fa a la formació musical i escènica. Unes línies mestres que passen per participar d’una forma activa en la planificació i coordinació dels tallers anuals: “Els últims temps el Comú s’havia limitat a llogar els espais a les escoles, que eren les que decidien i aplicaven el pla pedagògic; nosaltres creiem que hem de participar activament en la coordinació de la formació que s’imparteix a les nostres instal·lacions, i els intensius d’estiu són un primer pas en aquesta direcció.”

Un primer pas que s’ha concretat en la cessió gratuïta dels espais i dels tècnics comunals. De moment, per als intensius de juliol. Però n’hi haurà més: d’entrada, la recuperació de la figura del tècnic d’acollida, eliminada també per l’anterior equip comunal, i de cara al curs que ve, la provisió d’un càrrec de coordinador, un professional designat i pagat pel Comú amb l’objectiu de concertar el projecte pedagògic conjunt. ¿Es tracta de ressuscitar Trivium? Roig va voler marcar distàncies, com a mínim nominals, respecte a la desapareguda escola, “perquè el projecte el porten persones diferents”. Però el concepte el té claríssim, i s’hi inspira obertament: “La nostra oferta didàctica ha de ser diferent de la que ja s’imparteix en altres parròquies. ¿Com ho aconseguim, això? Apostant per una formació integral que permeti als alumnes tocar les tres disciplines escèniques: música, dansa i teatre.” És a dir, Trivium.

Tots d’acord

Ja es veurà com es concreta, i no trigarem gaire perquè Roig va deixar entreveure que les novetats s’aplicaran a partir de setembre. I en aquest mateix sentit es va manifestar Vega: “Tenim moltes coses per aportar, i unes instal·lacions estupendes; només ens faltava una mica de suport, i l’hem trobat en el Comú, que té la voluntat d’escoltar-nos i d’acompanyar-nos en l’organització.” Dependrà de les inquietuds i la demanda dels alumnes que aquestes –de moment– bones intencions es concretin en un nou projecte “que aprofiti les moltes coses bones que tenia Trivium”. Una opinió quasi calcada de la de la directora de L’Animal, Irina Robles: “Les tres escoles tenim clares les potencialitats d’impartir aquestes tres disciplines de forma coordinada, i fa temps que treballem en un projecte comú.” Un projecte, assegura, diferent del que ja ofereixen per separat a les instal·lacions pròpies, on només s’imparteix una sola disciplina: “Esperem que tot això fructifiqui en un futur pròxim.”

De moment, un primer assaig de tot plegat serà el Laboratori de les Arts, que aquest estiu arriba a la tercera edició amb un grapat de novetats: la principal, i més enllà de la cessió dels espais comunals, és l’ampliació dels tallers d’una a dues setmanes, amb dos torns temàtics, consagrats el primer al western (del 4 al 8 de juliol) i el segon a la màgia i la fantasia (de l’11 al 15 de juliol). La (diguem-ne) filosofia és la mateixa que inspirava Trivium i que Roig vol convertir en el fet diferencial de l’oferta pedagògica de la parròquia: combinar les tres disciplines clàssiques –música, dansa i teatre– i una quarta, les belles arts, a càrrec de l’escola del Comú, en un espectacle final en què participen conjuntament els alumnes de totes les disciplines.

Les inscripcions, fins al 17 de juny, i el preu, 100 euros per torn, amb servei de permanència al matí (a partir de les 8.30 hores) i a la tarda (fins a les 19 hores).

Andorra
Sant Julià
Trivium
Josep Roig
Irina Robles
Laboratori de les Arts

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte