Diari digital d'Andorra Bondia
Sis xefs d’Andorra participen en un llibret de receptes sobre els llegums
Sis xefs d’Andorra participen en un llibret de receptes sobre els llegums

Sis xefs d’Andorra participen en un llibret de receptes sobre els llegums


Escrit per: 
Adrià Solís

El departament de Medi Ambient del Govern, amb la col·laboració de MoraBanc, ha editat Amb un toc de llegums, un llibret de receptes amb els llegums com a protagonistes. La publicació, que té una tirada de 1.000 exemplars, ha sortit a la llum enguany coincidint amb l’Any internacional dels llegums, declarat per l’Organització de les Nacions Unides per l’Agricultura i l’Alimentació (FAO). El llibret recull dotze receptes elaborades per sis xefs d’Andorra que combinen els productes agrícoles i ramaders del Principat amb algun llegum, com les llenties, les mongetes o els cigrons. Els exemplars es distribuiran entre productors, restauradors i botigues del sector. A més, es podran consultar a internet en format PDF. Es tracta d’una manera diferent i engrescadora de presentar els llegums a taula. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar de manifest la importància d’aquests aliments en una dieta rica, saludable i equilibrada. De fet, els experts recomanen una ració de llegums entre dos i quatre cops per setmana.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va admetre que no s’acostuma a complir aquesta recomanació: “Com a la resta d’Europa, a Andorra consumim cada vegada menys llegums, sobretot els infants. Volem capgirar aquesta tendència i fomentar el consum d’aquests aliments mitjançant aquesta publicació. Els llegums són molt rics en nutrients, aporten grans beneficis a la salut i poden ajudar a combatre la malnutrició al món, ja que són una font de proteïnes, fibra, vitamines i minerals.” Per la seva banda, la directora de Màrqueting, Comunicació i Qualitat de MoraBanc, Mireia Maestre, va afirmar que “aquesta publicació permet donar visibilitat a aquest ingredient de la nostra dieta, que és tan important. L’alimentació, el medi ambient i la salut són eixos principals per a nosaltres”. Cal destacar que els llegums són la font de proteïna que menys aigua necessita per a la seva producció. Un exemple pràctic: mentre que per a un quilo de carn de vedella cal 13.000 litres d’aigua, per a un quilo de llegums només se’n necessita 50.

llibre
receptes
llegums
xefs

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte