Diari digital d'Andorra Bondia
Fotografia de fa més d’un decenni de l’autocar, abans que s’hi erigís el mur que avui no ens el deixa veure.
Fotografia de fa més d’un decenni de l’autocar, abans que s’hi erigís el mur que avui no ens el deixa veure.

Ski Andorra es perfila per patrocinar la restauració del vell Dodge Fargo


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Carles Iriarte

Fa poc més de 24 hores que les xarxes començaven a bullir  sobre el patrocini per a la restauració del Dodge Fargo de la Fontaneda. És el que es pot llegir al Facebook de Velles Cases Andorranes: “Doncs sembla que gràcies a Grandvalira podrem salvar el vell Fargo i il·lustrarem una mica la història contemporània del nostre petit país. Avui és un dia important per a la nostra associació”. 

Amb cautela es va manifestar sobre aquest tema el president de l’associació, Claude Benet, ahir a la tarda, sense amagar la seva satisfacció: “sembla que hi ha una resposta esperançadora”. Diu que ja fa un temps que es treballava amb aquesta possibilitat però que fins “ahir o abans-d’ahir” no els ho van anunciar.

Tot i que encara “no hem concretat res”, perquè és època de vacances,  espera que Ski Andorra ho acabi de confirmar i al setembre es posaran a treballar per concretar de quina manera es farà. Així doncs, la recerca i la necessitat de tenir un patrocinador principal per als treballs de restauració d’aquesta històrica furgoneta sembla que han donat els seus fruits i es fa un pas mes en el repte que Velles Cases es va proposar assolir ara fa uns quants mesos. 

Benet va recordar que el  Dodge Fargo és l’autobús més antic que es conserva a Andorra i que forma part del patrimoni del país com un bé emblemàtic que cal recuperar i exposar. En aquest sentit, agraeix les mostres de suport que han rebut i va assenyalar que els fills dels antics propietaris de l’autobús i els xofers que l’havien conduït s’hi han posat en contacte perquè volen col·laborar en la recuperació d’aquest vehicle històric. D’aquesta manera, Benet va assenyalar que la recuperació d’aquest patrimoni històric dona compliment als objectius de l’associació que presideix pel  que fa a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de recuperar el patrimoni andorrà.

El Dodge Fargo de Fontaneda va ser matriculat el 1948 amb número de placa AND 402 a. Es va tornar a matricular el 1950 (AND 194) i el 1978 va acabar donat de baixa definitivament i aparcat fins ara en el solar d’un propietari francès que Benet va identificar i va aconseguir que donés permís per retirar-lo del solar. Ara cal esperar que Ski Andorra acabi de moure fitxa i es dibuixin els detalls de com es farà la restauració i on anirà a parar l’autobús més vell del país que es conserva.

Ski Andorra
patrocinar
restauració
Dodge Fargo
Número de vots: 238
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic