Diari digital d'Andorra Bondia

Susanna Vela critica l’anterior Govern per “no deixar les coses més pautades”


Escrit per: 
Redacció


La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va manifestar, en referència als projectes endegats per l’anterior ministre Juli Minoves, que “fa l’efecte que s’han volgut fer moltes coses de manera precipitada i sense valorar-ne extensió ni què significaven”.

En aquest sentit, Vela critica l’anterior Govern per “no haver deixat les coses més pautades” i diu que al nou executiu li toca “valorar-les sense precipitació, millorar-les i tirar-les endavant sempre que tot el que sigui una bona idea es pugui portar a terme”.
Sobre la viabilitat del projecte del museu nacional d’art a l’antiga caserna dels bombers, la ministra de Cultura creu que “s’ha començat la casa per la teulada”, ja que segons el seu punt de vista “primer cal definir i després buscar el lloc i la ubicació”. Pel que fa a la situació, Vela va explicar que “no prejutjo on ha d’anar, sinó que simplement hem de fer una reflexió sobre què demanem a aquest edifici”.
D’aquestes declaracions, sumades a la polèmica amb Frank Gehry, es podria entendre que l’objectiu és acabar aturant el projecte, sense descartar fins i tot una fusió de les dues iniciatives. Tot i això, la titular de Cultura va assenyalar que “l’arxiu nacional és un equipament necessari i es farà”, però el museu l’ha emplaçat a la decisió del jurat, que encara s’ha de conformar, el mes de setembre, sense descartar que “el puguin declarar desert’”. El que queda clar és que “hi ha un procediment iniciat, tant pel que fa amb l’arxiu com el museu, que s’ha d’acabar”.
D’altra banda, Vela també va parlar del Museu Nacional d’Art de Catalunya, sobre el qual va dir que s’ha de “valorar sense precipitació què vol dir estar en el seu patronat”. La setmana passada ja es va celebrar una reunió de l’ens, en la qual la ministra no va poder participar perquè coincidia en la seva agenda amb el consell de ministres.

Trobada amb Josep Bargalló
El mes de setembre vinent Susanna Vela té prevista una trobada amb el director de la Fundació Ramon Llull i l’Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, per valorar l’actual relació que hi ha entre aquesta institució i el Govern. Una reunió en la qual, segons la ministra, “analitzarem quin ha de ser el grau de participació”. En aquest sentit, Vela va recordar que la nova Llei de fundacions d’Andorra “demana que en el moment de registrar-se s’acompanyin de projectes de viabilitat, i això és bo” perquè, segons va dir, “està bé signar convenis, però hem de veure què suposen econòmicament i humanament”. Un dels temes que està damunt la taula actualment és la participació d’Andorra en el lectorat de català a la Universitat de Colúmbia. La titular de Cultura va explicar que “hi ha una sèrie de projectes que vénen de baix i Andorra no ha dit què vol”. Però immediatament va afegir que la relació amb l’Institut Ramon Llull i la participació d’Andorra com a fundació “pot ser una eina i una via perquè es doni a conèixer el treball” dels artistes andorrans fora de les fronteres.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic