Diari digital d'Andorra Bondia

Un llibre analitza els fets i les conseqüències del 1933


Escrit per: 
A. B.

 

Arnau Gonzàlez i Vilalta, doctor en història contemporània, és l’autor del llibre La cruïlla andorrana de 1933. La revolució de la modernitat, un volum que, sota el segell de Cossetània Edicions i la Fundació Julià Reig, un llibre que s'ha presentat dilluns al Museu del Tabac.

El llibre fa un repàs exhaustiu dels fets que van suposar un pas endavant per a la societat andorrana. Així, entre altres aspectes, Gonzàlez analitza diferents esdeveniments que van passar en aquella època i que van marcar la història del país, com la revolució del 5 d’abril, el reclam del sufragi universal masculí o l’ocupació del país per part de la gendarmeria francesa.
Altres aspectes rellevants que destaca l’autor en aquesta obra són les vagues que van protagonitzar els obrers que treballaven en la construcció de Fhasa. I és que tot aquest seguit d’esdeveniments va suposar un punt d’inflexió i, a partir dels anys 40, va fer que a poc a poc Andorra fos el país que coneixem avui dia.
Per escriure aquest llibre Gonzàlez –que ha comptat amb una beca per a la investigació històrica atorgada pel Govern– ha estat treballant durant dos anys portant a terme un procés de documentació que l’ha dut a arxius diplomàtics de diferents països europeus. La voluntat de l’autor a l’hora de fer aquest llibre respon  a la necessitat de reivindicar l’interès per la història del país. Un interès que, segons va explicar ahir l’autor durant la presentació del llibre, no s’ha vist gaire reflectit en la historiografia.D’altra banda, dins les accions editorials que porta a terme la Fundació Julià Reig –més de quinze des de la seva creació– aquest llibre significa el cinquè treball relacionat amb la història d’Andorra.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte