Diari digital d'Andorra Bondia
Entrada de l'Institut de Música, a la 4a planta de la Llacuna.
Entrada de l'Institut de Música, a la 4a planta de la Llacuna.

Una sola candidata concorre a les eleccions de l’Institut de Música del 2 de novembre


Escrit per: 
A. D./ A. L. / Foto: Mâximus

Si no salta una sorpresa majúscucla, Sílvia García serà la pròxima cap d’estudis de l’Institut de Música de la capital. García, que hi exerceix des del 2001 com a professora de viola, és l’única candidata que s’ha presentat per ocupar un càrrec que sembla maleït, perquè les seves dues antecessores –Cristina Gallart i Míriam Manubens– van acabar dimitint per discrepàncies pedagògiques amb l’actual cap de servei, David Sanz. La primera, el 2016; la segona, al gener passat, en un gest que va desencadenar una revolució a l’Institut: dotze dels setze professors fixos, inclosa García, van firmar una carta dirigida a la cònsol en què exigien el canvi de la direcció del centre. La solució arbitrada per Conxita Marsol va ser una roda d’entrevistes amb la cap de recursos humans del Comú per on va desfilar tot el personal però que no va tenir resultats concloents

A mitjans de setembre, el Consell del Comú va optar salomònicament per canviar el sistema de nomenament del cap d’estudis –fins ara el designava directament la junta de govern, mentre que en endavant l’elegiran els professors de l’Institut– i buscar un “gestor extern” amb caràcter provisional, que se situarà orgànicament per sobre del cap de servei i amb la missió d’auditar la situació interna a La Llacuna i fornir d’arguments perquè Marsol pugui prendre una decisió. I diem Marsol perquè és ella qui porta personalment la designació d’aquest nou gestor. El cert és que ha passat un mes llarg des que es va prendre la decisió i els professors ni intueixen qui serà qui ocuparà el càrrec.

Pel que fa a la plaça de cap d’estudis, fonts internes consideren que García concitarà un suport molt majoritari, que xifren entre el 60 i el 80% dels setze professors amb dret a vot –només el personal fix, no l’eventual– i la consideren una persona “conciliadora, diligent i endreçada, que no s’està de posar els punts sobre les ís si cal”. No es va significar especialment en la revolució del febrer, però va acabar firmant la carta en què se sol·licitava la remoció del cap de servei, que té la plaça en propietat i que només en pot ser remogut a través d’un expedient o buscant-li un càrrec de categoria equivalent. García, de la seva banda, exercexid es de fa quasi dos decennis a l'Institut, ha format part de la Jonca i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, i col·labora habitualment amb l’ONCA.

Institut de música
eleccions
cap d'estudis
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic