Diari digital d'Andorra Bondia

Unes 18.000 persones visiten el Museu de la Miniatura i el Museu Iconogràfic Sant Jordi


Escrit per: 
Agències


El Museu de la Miniatura Nicolai Siadristy i el Museu Iconogràfic Sant Jordi i el Cristianisme van rebre uns 18.000 visitants el 2009.

Segons el propietari de les col·leccions, Antoni Zorzano, l’any passat va ser similar al 2008, un any que ja havia marcat “una tendència una mica a la baixa”. No obstant això, la xifra del 2009 supera la del 2008, encara que és “netament inferior” als més de 20.000 visitants que van rebre aquests dos museus “fa quatre o cinc anys, quan la crisi no estava tant marcada”. Zorzano té previst dedicar un altre museu a les nines russes, però esperarà que la situació econòmica millori.
Entre els clients que arriben a aquests dos museus, situats a Ordino, la major part són catalans, i en segon lloc i a parts iguals, hi ha els francesos i els espanyols, sobretot valencians i aragonesos, en una proporció similars als turistes que visiten el Principat. El Museu de la Miniatura i l’Iconogràfic també reben la visita de grups d’agències belgues, daneses, alemanyes i angleses. Pel que fa al turista rus, Zorzano ha assenyalat que no ve a Andorra per conèixer coses pròpies del seu lloc de procedència, però els que visiten els museus “estan molt contents de veure que estem posant en valor la seva cultura”.
L’hivern, tenint en compte que és temporada alta al Principat, és una època fluixa per als museus, ja que, com explica Zorzano, “el client que ve a esquiar ja té el programa conformat i no necessita altres vies d’esbarjo tret dels restaurants, les discoteques o potser Caldea, però no els museus’”. En canvi, els turistes que vénen a la primavera, a l’estiu o a la tardor “d’alguna manera s’han de buscar la vida i muntar-se un programa”, i llavors escullen els museus “entre l’oferta que se’ls dóna”.
Pel que fa a les perspectives de poder exposar la seva col·lecció de nines russes, Zorzano va explicar que hi ha un problema d’espai, atès que “en el context actual” veu “difícil” poder trobar un local que sigui rendible. Tot i així, “si les circumstàncies fossin diferents”, és a dir, “més idònies”, Zorzano considera que les administracions públiques “estarien disposades a donar un cert suport logístic per obrir el museu de les nines”, tenint en compte que ha sabut mantenir el Museu de la Miniatura “amb èxit” durant una quinzena d’anys.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic