Diari digital d'Andorra Bondia

Unesco rep els projectes del programa de participació per al bienni 2010/2011


Escrit per: 
A.B.


La seu de la Unesco a Andorra ha rebut els projectes que opten al programa de participació del bienni 2010-2011. Aquest programa té per objectiu prestar ajudes directes a les iniciatives dels estats membres en les esferes de competència de l’organització i reforçar la col·laboració amb la Unesco, i a més és un dels mitjans utilitzats per l’organització per aconseguir els seus objectius.

El programa funciona com un component vital de les activitats regulars de la Unesco, ja que serveix per analitzar, avaluar i facilitar la posada en marxa de projectes relacionats directament amb les activitats de l’organització. Així mateix, serveix com a mètode per reforçar la col·laboració entre l’organització i els estats membres.
Cada estat membre pot presentar dotze projectes, numerats i per ordre de prioritat. La Comissió Nacional d’Andorra, CNAU, ha rebut els projectes, que estudiaran durant aquest mes. En una reunió de la Comissió que tindrà lloc a principis del mes de febrer es decidirà els projectes del programa de participació. La CNAU ha informat que encara es desconeix el nombre d’iniciatives que s’ha presentat. 
El bienni anterior, el del 2008-2009, els projectes triats van ser l’Art Camp d’Ordino i el seguiment dels campaments sahrauís al desert d’Algèria que va fer un grup d’expedicionaris andorrans. Els projectes anteriors, del 2006-2007, van estar centrats en el Camp internacional del Madriu, la Zona Oberta i els Consells de Llengua. El bienni 2004-2005 es va desenvolupar la formació a favor dels fills d’immigrants, el projecte d’educació sobre riscos naturals (Erina) i la petjada ecològica d’Andorra (càlcul i educació ambiental). Els anys 2002-2003 van estar centrats en la situació de la dona als petits estats d’Europa i en el projecte El català en joc, una campanya pel foment de l’ús del català en els jocs infantils.
Els anys 2000-2001 van ser molts els projectes que van entrar en el programa de participació, com per exemple la recuperació, salvaguarda i difusió del patrimoni fílmic; l’estudi de les necessitats socials d’Andorra; la restauració de les cabanes de la vall del Madriu; els infants, protagonistes de la societat; l’organització de la xarxa andorrana d’informació geogràfica i mediambiental; el Centre d’Interpretació de la Natura de la Vall d’Ordino i educació mediambiental; la investigació sobre la situació sociolingüística de la població escolar d’Andorra, i la prospecció i elaboració de material socioeducatiu, entre moltes altres iniciatives.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte