350 quilos de raïm en la primera verema per a vi de gel d'Andorra
Casa Beal ha començat la verema aquest dissabte a primera hora del matí, en ple mes de desembre.
Es tracta de la primera collita que es fa al Principat per elaborar vi de gel. El propietari de l'empresa vinícola, Joan Visa, ha explicat que per produir aquesta especialitat, cal collir el raïm gelat i pansificat en les vinyes i premsar-lo ràpidament. Finalment, han collit 350 quilos de raïm.
El raïm és d'una varietat alsaciana, la Gewürztraminer, i per tant, ja es cultiva a la muntanya, tot i que les vinyes de Casa Beal són les més altes d'Europa. El procés òptim per la collita és una temperatura d'entre 8 i 12 graus sota zero. La pansificació era la correcta i no hi havia plagues. I les baixes temperatures d'aquests darrers dies i la previsió d'augment del fred aquest dissabte han fet que Casa Beal s'hagi posat a treballar per elaborar el primer Vi de Gel del país. S'espera que el most obtingui una graduació d'entre 18 i 20 graus.