Diari digital d'Andorra Bondia

38 persones menys inscrites al Servei d’Ocupació durant el mes de novembre


Escrit per: 
Redacció / Foto: D. R.

El Servei d’Ocupació va tancar el mes de novembre amb una lleugera davallada del volum de persones inscrites. D’aquesta manera, el nombre de persones registrades se situa en 854, xifra que suposa 38 menys que al mes d’octubre.

Dins aquest volum hi ha 677 persones que busquen un lloc de treball, una xifra lleugerament inferior a la del mes anterior, quan eren 701. Tal com destaca el departament d’Estadística, s’observa un lleu descens dels demandants de feina i un augment important dels llocs de treball que s’ofereixen, unes variacions que estan associades al començament de la temporada d’hivern.
Malgrat aquest lleuger descens del volum d’inscrits, el nombre de demandants en recerca continua sent molt alt, amb una tendència anyal del 24,5 per cent.
I cal assenyalar també que el nombre de demandants que estan apuntats al registre per demanar una millora laboral també continua creixent, encara que menys, amb un 3,4% de tendència anyal.
Així mateix s’ha d’assenyalar, tenint en compte les dades fetes públiques ahir per Estadística, que el nombre d’ofertes ha augmentat notablement, però, malgrat un repunt estacional que fa que es recuperi una mica, la tendència anyal continua en negatiu amb el -17,0%.
Tal com ja és habitual en dades d’estadístiques anteriors, són les persones menys qualificades les que més busquen una feina. De fet, representen el 23% del total, seguides dels treballadors que provenen del sector serveis i comerç i els venedors, amb un 18,8%.
També cal assenyalar, pel que fa a aquest perfil més habitual entre els inscrits al Servei d’Ocupació, que un 43,7% de les persones que busquen un lloc de treball tenen entre 40 i 59 anys. Finalment, continuen sent molts més els homes que busquen una feina que les dones, concretament un 64,8%.

Prestació d’atur
D’altra banda, cal assenyalar que el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària és de 94 persones, una xifra lleugerament inferior a la que es va registrar a l’octubre, quan la percebien 101 persones. El 57% tenen entre 40 i 59 anys, un 70% són homes i la nacionalitat espanyola és la més freqüent, amb un 41,5%.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic