Diari digital d'Andorra Bondia

40.419 vehicles han entrat al país durant el cap de setmana


Escrit per: 
M.F.


Durant el cap de setmana han entrat al país 40.419 vehicles, el 75% dels quals per la frontera del riu Runer, segons va informar ahir l’Agència de Mobilitat. Es tracta d’una xifra que està un 1% per sota de les entrades que es van produir durant les mateixes dates de l’any passat.

El dia de màxima afluència va ser dissabte, en què van entrar 17.837 vehicles, 13.107 per la frontera hispano-andorrana i 4.730 per la frontera franco-andorrana.
A més a més, cal assenyalar que ahir es va tornar a produir els problemes que ja són habituals en aquests dies, i d’aquesta manera les retencions per abandonar el país per la frontera del riu Runer van arribar als dos quilòmetres, mentre que a Andorra la Vella i Escaldes la circulació va ser molt densa, especialment a partir de les cinc de la tarda, és a dir, el moment de la tornada de pistes. I a les parròquies altes també hi va haver problemes precisament en aquesta sortida de les estacions.

Ocupació hotelera
D’altra banda, les festes nadalenques es tancaran amb una ocupació hotelera mitjana d’entre el 85 i el 95%, i els turistes s’han repartit tant pels establiments a peu de pistes com pels de les parròquies baixes. Tot i que el client majoritari ha estat l’espanyol, aquest any s’està observant un increment del turista rus respecte de l’hivern passat, així com una revifada del mercat francès, que està tornant a visitar les parròquies baixes.
Malgrat que les ocupacions hoteleres encara seran importants fins a finals de setmana, el volum més important de turistes s’ha rebut entre el 26 de desembre i el 4 de gener, i les ocupacions màximes s’han produït durant les nits del 30 i 31 de desembre i 1 i 2 de gener, tal com ha informat el president de la Unió Hotelera, Xavier Palou.
Les estades mitjanes dels clients han estat d’entre 3 i 4 dies, tot i que els de destinacions més llunyanes han fet estades de fins a una setmana. Palou ha qualificat l’afluència d’aquests dies de molt positiva i ha destacat que fins i tot alguns establiments s’han sorprès agradablement del volum de demandes que han tingut.

Retencions de sortida
D’altra banda, avui al matí l’Agència de Mobilitat preveu que un volum important de vehicles abandonaran el país, ja que habitualment els visitants prefereixen passar el dia de Reis a les seves llars.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte