Diari digital d'Andorra Bondia

5.280 empreses tramiten el dipòsit de comptes al Govern


Escrit per: 
M. F.

Ahir s’esgotava el termini per al dipòsit dels comptes corresponents al 2011 i, finalment, i segons va indicar el ministeri d’Economia, han estat 5.280 els registres que s’han fet.

Segons van informar des de l’executiu, aquesta xifra inclou tant les declaracions jurades (és a dir, aquelles que s’han de fer per una xifra anual d’ingressos inferior a 150.000 euros), el dipòsit de comptes anual en model simplificat (per a una xifra anual d’ingressos inferior a 600.000 euros) i el dipòsit de comptes anuals en model abreujat i en model normal (és a dir, el corresponent a una xifra anual d’ingressos superior a 600.000 euros).
I si bé la setmana passada es van accelerar els tràmits per a l’entrada de registres, durant la jornada d’ahir es va produir una allau: 1.232, segons van constatar des de l’executiu.
Aquesta quantitat de registres és força superior a la que es va donar respecte dels comptes de l’any anterior, ja que, com a dada de referència, cal recordar que l’any passat hi va haver 3.683 registres al juliol. El mes d’abril d’aquest any, el Govern va revelar que finalment havien estat 4.700 les empreses que havien fet el registre escaient.
El portaveu de l’Associació de Comptables, Miquel Calsina, va exposar que es fa difícil fer una valoració, ja que els registres de les societats no estan actualitzats i per tant es desconeix quantes empreses estan obligades a fer aquest tràmit. Exposa, però, que ja hi ha hagut prou temps perquè tothom conegui l’obligació de dipositar els comptes, així com la deguda informació i, per tant, creu que s’hauria de començar a sancionar les empreses que no hagin complert la seva obligació.
En aquest sentit, Calsina exposa que hi ha el cas de petites empreses a les quals els costa molt dur els comptes o contractar un professional i, en canvi, n’hi ha d’altres que “passen de tot”. Calsina també va recordar que ahir s’acabava el termini per al registre censal i, en aquest cas, considera que no hi ha hagut informació suficient i que, per tant, l’administració haurà de ser “més flexible”.
D’altra banda, des del Col·legi Professional de Comptables el seu president, Vitorio Tosatti, valorava positivament la xifra, ja que és “molt superior” a la de l’any passat, i afegeix que ara és “una decisió del Govern” sancionar o no les empreses que no han fet els tràmits.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte