Diari digital d'Andorra Bondia
Pilar Escaler i Stella Canturri van presentar ahir el Certificat Comerç Excel·lent.
Pilar Escaler i Stella Canturri van presentar ahir el Certificat Comerç Excel·lent.

60 negocis es beneficiaran inicialment del Certificat Comerç Excel·lent


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) va llançar ahir la campanya de difusió sobre el segell de qualitat que portarà el nom de Certificat Comerç Excel·lent. Una iniciativa que, com ja va avançar el BonDia, forma part del Pla estratègic de turisme de compres endegat pels ministeris de Turisme i d’Economia, Competitivitat i Innovació i que va adreçada a 1.126 punts de venda d’arreu del país que s’han donat d’alta a la Cambra. Segons va explicar la directora de la CCIS, Pilar Escaler, hi ha previst que inicialment puguin beneficiar-se d’aquest segell uns 60 establiments, ja que la primera subvenció del Govern atorgada a tal efecte és de 60.000 euros. 
La Cambra espera renovar any rere any, i segons la demanda, aquesta aportació de l’Administració, ja que el cost del servei per obtenir el segell de qualitat és de 2.890 euros, i amb la subvenció del Govern els comerços poden obtenir unes subvencions del 70% si són comerços que tenen entre un i cinc empleats i fins al 40% per als que tenen més de 51 empleats. 
Stella Canturri, responsable de formació, comerç i turisme  de la Cambra va avançar que espera que en uns tres mesos es pugui atorgar el o els primers segells de Certificat Comerç Excel·lent. 
Les inscripcions es faran per rigorós ordre de sol·licitud fins a l’esgotament de la partida pressupostària aportada pel Govern. 
Durant la campanya de difusió del segell de qualitat, que durarà uns 30 dies, es vol informar del procés d’anàlisi de la situació del comerç pel qual hauran de passar els establiments que vulguin tenir aquest segell. El procés consistirà a obtenir primer  la diagnosi del punt de venda i la presència online de l’establiment, el Mystery Shopping, l’enquesta al client extern, el disseny d’un pla d’accions i l’avaluació dels resultats del pla d’accions individualitzat. L’establiment que pugui donar resposta al  80% de les recomanacions obtindrà el segell. 
Tal com va explicar Canturri, aquest segell es renovarà cada tres anys prèvia revisió de tot aquest estudi. La responsable de comerç de la cambra va explicar que a l’anàlisi s’estudia l’arquitectura interna de l’establiment, l’assortiment del producte, l’atenció al client, entre d’altres. “Alguns comerços ja sabem que estan preparats i tenen també Mysteri Shopping, i serà fàcil i ràpid que puguin obtenir el certificat”, va dir Canturri. 
El comerç obtindrà amb aquest procés un informe sobre l’estat del seu punt de venda i un seguit de mesures correctores personalitzades per millorar-lo. Tot això “permetrà al comerç adaptar-se a les noves tendències i ajudar el sector, que està en un procés de transformació”, va dir Escaler. El client també se’n sortirà beneficiat, ja que quan entri a un establiment que tingui aquest segell (que serà visible amb la imatge dissenyada) sabrà que entra en “un comerç de bones pràctiques comercials i amb un assortiment de productes que serà excel·lent”, va explicar la directora de la Cambra. 

 

60
negocis
beneficiaran
Certificat Comerç Excel·lent
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic