Diari digital d'Andorra Bondia
La presidenta d’Actua Empresa, Judit Hidalgo.
La presidenta d’Actua Empresa, Judit Hidalgo.

Actua incrementarà un 16,8% les aportacions a empreses el 2021


Escrit per: 
M.S. / Foto: BonDia

Actua incrementarà l’any vinent en un 16,8% les aportacions directes a les empreses del país o als seus clústers i passarà dels  297.000 euros previstos per a aquest exercici 2020 als 347.000 euros. Així es posa de manifest si més no en el projecte de pressupost per al 2021 de la societat Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), que es promociona dins el país sota la marca Actua Empresa, uns comptes equilibrats de fins a 1.700.483 euros, un 9% més del pressupostat per a aquest any.

Amb aquest increment, la partida corresponent als serveis i programes destinats a donar suport a les empreses tant per a la seva internacionalització com a professionalització i capacitació empresarial representa ja el 22% del total del pressupost de la societat, que preveu també unes despeses de personal de 586.814 euros, un 4,5% menys que aquest any, i un increment del 19,5% de les despeses de consum de béns i serveis, capítol que ascendeix a 753.870 euros, on es comptabilitzen els 150.000 euros amb els quals ADI cobrirà part dels costos econòmics del partenariat del Govern amb Ironman per organitzar el Multisport Festival by Ironman.

Tornant a les aportacions directes a les empreses, Actua mantindrà per a l’any vinent la dotació de 180.000 euros per al seu programa de subvencions, que arribarà ja a la quarta edició, i amb el qual es pretén facilitar a les empreses l’accés a serveis professionals que facin possible el seu accés a la digitalització, la innovació, la internacionalització i la millora empresarial.

Així mateix, es preveu transferir fins a 60.000 euros als clústers, Actinn i Andorra Esport Cluster, 40.000 a Club de producte, categoria en la qual s’inscriu l’Andorra Health Destination (AHD), associació a través de la qual es preveu fer una promoció d’Andorra com a destí de salut i que per al 2021 ja confia poder fer accions conjuntes i coordinades amb Andorra Turisme.

Actua repetirà també l’any vinent el programa Growth, impulsat aquest any i gràcies al qual 15 empreses han pogut gaudir de més de 80 hores de mentoria individualitzada i sessions grupals per fer incidència directa en el seu creixement com a empresa, per al qual es tornaran a destinar 40.000 euros per a 15 empreses més.

Encara en el marc de les aportacions a empreses, la societat preveu una partida de 9.000 euros per donar suport a les empreses que formin part del programa Tàndem perquè incorporin la tecnologia o solucions proposades pels alumnes, així com una dotació de 18.000 euros per a empreses que incorporin solucions Google Business View.

D’altra banda, els comptes d’Actua Empresa per a l’any vinent preveuen destinar fins a 138.000 euros a la internacionalització de les empreses andorranes, amb l’objectiu que cada vegada siguin més les societats que aprofitin els mercats internacionals tant per incrementar les seves vendes com per fer connexions, buscar socis, noves tecnologies, proveïdors o models a seguir, entre d’altres.

Així, es continuarà amb l’aposta del portal per a la internacionalització, on les empreses poden obtenir informació de mercats, entendre els procediments i preparar-se per aprofitar aquesta internacionalització, i també en l’acompanyament inicial. En aquest sentit, el pressupost per a l’exercici 2021 dona continuïtat a les iniciatives de col·laboració ja existents tant a França com a Espanya, com per exemple els acords assolits amb Barcelona Tech City i La Melée a Tolosa i Montpeller, que permeten donar més servei a l’exterior a les empreses andorranes i fan promoció proactiva d’Andorra com a destí d’inversions.

Actua
incrementar
aportacions
empreses
2021
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic