Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Fiñana és cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra.
Carles Fiñana és cap de la Unitat d’Intel·ligència Financera d’Andorra.

Actualitzada la llista d’entitats relacionades amb el terrorisme


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

La comissió permanent de prevenció del blanqueig i el finançament del terrorisme ha actualitzat la llista de persones i entitats que considera que tenen una vinculació amb les activitats terroristes, el seu finançament o el finançament de la proliferació d’armes de destrucció massiva.
La comissió permanent inclou així la llista consolidada de sancions del Consell de Seguretat de les Nacions Unides en considerar que hi ha una base raonable per sospitar o creure que són terroristes o financen el terrorisme o pertanyen a organitzacions dedicades a aquesta finalitat, segons les informacions facilitades per l’Àrea de la policia judicial i investigació criminal.
En total, són 20 les organitzacions que s’incorporen a la llista que la Uifand publica al seu web. Hi ha des de l’Organització Abou Nidal (també coneguda com a Setembre Negre), Brigades dels Martirs d’Al-qsa, Hamas (que compren el Hamas-Izz ad-Din al-Qassam), el Partit dels Treballadors del Kurdistan, el Front Popular d’Alliberació de la Palestina (FPLP) o Sendero Luminoso (SL), entre d’altres.
L’actualització d’aquesta llista suposa que s’han aplicat les mesures restrictives amb relació a elles, com són el bloqueig de tots els fons i recursos econòmics, la prohibició de posar a disposició dels membres de la llista qualsevol fons, restriccions d’activitats comercials i financeres i d’altres serveis i les sancions diplomàtiques, incloent-hi l’assistència tècnica i el boicot de celebracions esportives en el cas de països inclosos en les llistes.
També s’afegeix en aquesta resolució de la Comissió Permanent, la prohibició de l’exportació i la importació de la República Popular Democràtica de Corea.

actualitzada
llista
d'entitats
relacionades
terrorisme
Comentaris: 1

Comentaris

Muy buena noticia.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic