Diari digital d'Andorra Bondia

Alís farà pagar 250.000 € als veïns per la remodelació del carrer major del Pas


Escrit per: 
Redacció


La vintena de veïns afectats per les futures obres de remodelació del carrer Major del Pas de la Casa van mantenir dimarts al vespre una trobada amb els mandataris encampadans per conèixer com i quan seran aquestes obres i, cosa més important, quin serà el percentatge del total que hauran de posar de la seva butxaca.

I és que la corporació encampadana ja va decidir, fa prop d’un any, acollir-se a la figura de les contribucions especials per sufragar les futures obres públiques de la parròquia, donada la general manca de liquiditat que hi ha a Andorra, que no permet fer gaires inversions. Amb aquesta figura els veïns de la zona que serà remodelada pagaran part de les obres, partint de la premissa que d’aquesta inversió en seran els principals beneficiats.
D’aquesta manera, el Comú va donar a conèixer dimarts als veïns que hauran de pagar el 21 per cent de l’obra. Per ser clars, en euros suposa una inversió de 250.000 euros, a dividir entre la vintena de propietaris, i aquestes parts es faran a partir d’uns barems estipulats per la corporació i amb la intenció de ser equitatius amb els diferents propietaris. Acollint-se a aquella màxima que diu: qui més té, més paga, el Comú estipula que els imports es fixaran en funció de la longitud de la façana i dels metres de vorera marcats en el contracte del cens emfitèutic.
Aquest 21 per cent correspon a voravies, enllumenat i mobiliari urbà. Val a dir que la resta serà abonada per l’administració local, que haurà de fer front a una inversió aproximada de 950.000 euros (1.200.000 euros és el cost total de l’obra).
Aquestes obres començaran al mes d’abril i Miquel Alís, cònsol major d’Encamp, va detallar que es faran en cinc fases per garantir un impacte mínim als comerços de la zona. “La nostra intenció és que les obres quedin enllestides a finals del 2011”, va comentar el mandatari socialdemòcrata, que va assenyalar a més la bona entesa que hi ha hagut entre Comú i propietaris en aquestes negociacions. De la seva banda, els membres de l’oposició es van mostrar molt satisfets per com s’havia procedit en aquest cas i van reconèixer el bon treball que ha fet el Comú en aquesta futura remodelació.
Cal comentar, en darrer terme, que els veïns també hauran de fer front a una despesa suplementària de 210.000 euros, corresponents a les resistències elèctriques del carrer, indispensables a l’hivern perquè es fongui la neu. Igual que amb l’obra, els propietaris hauran de pagar més o menys en funció d’unes pautes. En aquest cas serà segons l’estat de les actuals resistències, i per tant els veïns hauran de pagar només un 20% si les que hi ha a la seva zona estan bé i fins a un 60% si estan en mal estat o són molt antigues.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic