Diari digital d'Andorra Bondia

Andbanc obté un 41% més de benefici que l’any 2008


Escrit per: 
Redacció


Andbanc va informar ahir que l’any passat l’entitat va obtenir un resultat net consolidat de 44,4 milions d’euros, la qual cosa representa un 41% més que el 2008.

D’aquesta manera, des d’Andbanc manifesten que “han millorat de forma significativa tots els marges, malgrat l’entorn de forta crisi econòmica, els baixos tipus d’interès i la crisi financera de la primera meitat de l’any”. En aquest sentit, el marge financer s’ha incrementat un 11% respecte de l’any anterior, l’ordinari un 16% i el d’explotació un 12%.
Les despeses de l’entitat també han augmentat, concretament un 19%. Això és degut, segons exposen des de l’entitat, als costos de reestructuració i a la forta inversió a l’exterior. L’ajust a Andorra permetrà seguir fent inversions a l’exterior sense un augment global de les despeses durant aquest any. Sense aquest increment voluntari de les despeses, el benefici d’Andbanc hauria pujat aproximadament fins a 55 milions d’euros, tal com manifesten.
Els recursos dels clients s’han incrementat un 11%, fins a 7.171 milions d’euros, el màxim històric. Andbanc va créixer l’any passat en 700 milions de recursos gestionats i es consolida, per tant, “d’una forma clara com el segon banc del país”. Des de l’entitat assenyalen que han crescut des de finals del 2007 (moment en què va començar la crisi financera) el 3,8% i superen “àmpliament els bancs privats internacionals de referència, que en la gran majoria de casos estan en creixements negatius”.
Les inversions creditícies han pujat un 3% i arriben fins a 1.623 milions d’euros. Per tant, és el segon banc que més ha augmentat aquesta inversió, i recolza així el teixit productiu del país. La ràtio de solvència de core capital és del 20,21%, “una de les més altes entre els bancs privats internacionals”. La ràtio de liquiditat a final d’any va ser del 50,71%.
Durant l’any passat Andbanc va continuar apostant per l’expansió internacional. Destaca l’obtenció d’una llicència de gestora de fons i carteres a Luxemburg, la llicència de banc a Panamà, l’obertura de l’oficina de representació a l’Uruguai i l’adquisició de la gestora de patrimonis Quest Capital Advisers a l’Uruguai. Actualment l’entitat és present, sense comptar Andorra, en sis jurisdiccions internacionals més.

Número de vots: 67
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic