Diari digital d'Andorra Bondia
Uns turistes entren en un hotel d'Escaldes-Engordany.
Uns turistes entren en un hotel d'Escaldes-Engordany.

Andorra rep un 0,6% menys de visitants el juliol


Escrit per: 
Agències

El nombre de visitants del mes de juliol ha baixat un 0,6%, segons les dades que ha facilitat aquest dijous el departament d'Estadística del Govern. La xifra està lluny de l'indicador de la Unió Hotelera que havien situat, a principis de mes, la davallada de l'ocupació als hotels en un 11,7% en relació al mateix mes de l'any anterior. Des de l'entitat s'atribuia, principalment, a la revifada de destinacions com ara Tunísia o Egipte. En aquest sentit s'hi ha referit aquesta setmana el ministre Jordi Cinca afirmant que la davallada ve motivada per una "redistribució diferent" dels turistes de l'entorn. També presenta xifres negatives l'entrada de vehicles, que ha estat de 410.054, cosa que suposa una baixada de l'1,2%. La disminució ha estat més important per la frontera hispanoandorrana (1,5%) que per la francesa (0,7%).

L'afluència de visitants (suma dels turistes més els excursionistes) del juliol ha baixat un 0,6%; així doncs, l'afluència de turistes (que pernocten a Andorra) ho ha fet en un 2,8% i la d'excursionistes (que venen el país i no s'hi allotjen) ha pujat un 0,5%, segons les dades facilitades aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern. Així, el mes passat van entrar al país 818.283 persones, de les quals 276.071 eren turistes i 542.212 excursionistes. En el còmput global, els visitants dels darrers dotze mesos han augmentat un 0,6%. Quant als turistes, creixen un 3,6% mentre que els excursionistes presenten una variació negativa d'1,1%.

Les xifres estan lluny del balanç de la Unió Hotelera (UH), que havien situat, a principis de mes, la davalla de l'ocupació als hotels del juliol en un 11,7% en relació al mateix mes de l'any anterior. Des de l'entitat, després de recordar que el juliol del 2017 va ser el millor dels darrers cinc anys, s'atribuia el descens, principalment, a la revifada de destinacions com ara Tunísia o Egipte. En aquest sentit s'hi ha referit aquesta setmana el ministre Jordi Cinca afirmant que la davallada ve motivada per una "redistribució diferent" dels turistes de l'entorn. Altres motius que s'han exposat han estat, des del Partit Socialdemòcrata, les obres de l'avinguda Meritxell. En l'altra banda, cal fer esment a la celebració d'activitats com el Cirque du Soleil, l'Ultra Trail o l'Spartan Race.

Entrada de vehicles

També són negatives les xifres d'entrada de vehicles durant el mes de juliol. N'han entrat 410.054, fet que suposa una variació respecte al mes de juliol de l'any anterior de l'1,2%. Pel que fa a la frontera hispanoandorrana, la variació ha estat de -1,5% i per la frontera francoandorrana del -0,7%. El nombre de vehicles que ha entrat durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.248.726, cosa que representa una variació del -0,8% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.281.026 vehicles.

De gener a juliol del 2018, respecte al mateix període del 2017, s’ha produït una disminució del 0,6% en el nombre de vehicles, amb un decrement del 1,6% dels provinents d’Espanya i un increment de l'1,7% dels provinents de França.

Andorra rep un 0
6% menys de visitants el juliol
Número de vots: 94
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic