Diari digital d'Andorra Bondia
Andorra Telecom adquireix el 2,7% de MásMóvil, el quart operador espanyol
Andorra Telecom adquireix el 2,7% de MásMóvil, el quart operador espanyol

Andorra Telecom adquireix el 2,7% de MásMóvil, el quart operador espanyol


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Andorra Telecom ha tancat un acord per adquirir un 2,7% de les accions de l’operadora espanyola MásMóvil, aprofitant l’ampliació de capital que ha portat a terme la companyia per adquirir Yoigo i d’aquesta manera, i després de comprar PepePhone l’abril passat, convertir-se en el quart operador del país veí després de Movistar, Vodafone i Orange.
Així ho van explicar ahir el president del consell d’administració d’Andorra Telecom i ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i el director general de la companyia, Jordi Nadal, que van incidir en la “rellevància” de l’operació, que s’emmarca en l’estratègia de diversificació i cerca de noves oportunitats de negoci amb previsió del descens dels ingressos del roaming.
Tot i que la intenció inicial d’Andorra Telecom era invertir en aquesta operació fins a 15,5 milions d’euros, el màxim del 5% dels fons propis permès pels estatuts de la companyia, finalment, i després del prorrateig, la participació del 2,7% de MásMóvil, empresa valorada en 1.045,50 milions d’euros, tindrà un cost de 10,5 milions d’euros, és a dir l’equivalent al 3,4% dels fons propis –que ascendeixen a 310 milions– i al 5,2% de la tresoreria, que és de  202 milions d’euros.
Malgrat que l’objectiu inicial, com va admetre Alcobé, “era un altre” ja que Andorra Telecom aspirava “a aconseguir una participació en algun operador estranger per poder tenir veu i vot en el consell d’administració per ser decisius i establir sinergies”, el president del consell d’administració de la companyia va explicar que l’acord amb MásMóvil és “una operació complementària” a la que es desitjava ja que més enllà d’un rendiment econòmic aportava d’altres sinergies i altres beneficis.
En aquest sentit, Nadal, que va recordar que “MásMóvil era l’operador més gran dels petits, va precisar que s’utilitzarà aquest operador per mirar d’eliminar el roaming dels andorrans a Espanya. “La idea és que qualsevol andorrà a Espanya pugui utilitzar el seu telèfon mòbil com si l’estés utilitzant a Andorra”, va destacar el director general d’Andorra Telecom, que va assegurar que s’ha d’acabar de veure com es farà tècnicament, però va situar aquesta acció a curt termini, és a dir “treballar-ho aquest 2016 perquè pugui ser una realitat l’any vinent”.
També entre les sinergies previstes a curt termini hi ha l’externalització del Call Center, fet que podria comportar la creació de més de 100 llocs de treball aquí a Andorra, des d’on es prestarien part dels serveis de l’operadora forana i podrien suposar una facturació anual de 4 milions d’euros. Nadal, que es va mostrar convençut que aquesta opció s’acabarà portant a terme, va destacar que ja hi ha un acord amb el tema del preu,  on “som molt competitius”, i que ara caldrà veure la qualitat de servei que s’exigirà per part de l’operador espanyol així com la dificultat de contractar de cop més de cent persones en un mercat de treball com l’andorrà.
Entre les sinergies que es podrien donar a mig termini, Nadal va explicar que Andorra Telecom podria fer-se càrrec de fer les factures, el format electrònic d’aquestes no la impressió, i que l’operador espanyol també està molt interessat en la fibra òptica i en l’experiència andorrana en aquest terreny. També es podrien oferir serveis a empreses ja siguin d’emmagatzematge al núvol, una central de compres o compartir tecnologia. El desenvolupament de totes aquestes sinergies podrien fer que Andorra Telecom arribés a ingressar 7 milions d’euros anuals.
D’altra banda, i malgrat que l’adquisició de Yoigo per part de MásMóvil està encara pendent de l’autorització de la Comissió Nacional espanyola de Mercats i Competència, un fet que segons Nadal “podria tardar encara mesos”, l’operació feta per Andorra Telecom no perilla segons Alcobé.
Amb l’ampliació de capital i les adquisicions d’altres operadors, MásMóvil ha esdevingut el quart operador espanyol, amb 4,3 milions de clients, una quota del 10,5 per cent del mercat mòbil residencial i una facturació anual superior als 1.000 milions d’euros. A més, com va destacar Nadal, entre els seus inversors compta amb una ”entitat de referència” com Providence Equity, un fet que dóna més “confiança” en aquesta operació que ha tirat endavant Andorra Telecom.

Jordi Alcobé
Jordi Nadal
Andorra Telecom MásMóvil
Yoigo
roaming
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic