Diari digital d'Andorra Bondia

Aprovat el reglament amb els requisits de les demandes d’informació fiscal


Escrit per: 
M. F.


El consell de ministres ha donat el vistiplau al reglament de desenvolupament de la llei  d’intercanvi d’informació en matèria fiscal amb sol·licitud prèvia. 

El portaveu de l’executiu, Bruno Bartolomé, va exposar que aquest text té com a finalitat determinar i precisar els requisits que hauran de complir tant les autoritats estrangeres com els nacionals quan hi hagi una demanda d’informació fiscal.
El portaveu del Govern va insistir en el fet que aquest text “garanteix la privacitat de les persones”, i que per tant “no s’acceptaran demandes d’informació genèriques”, amb la qual cosa es garanteix el secret bancari.
Així, les peticions que rebi el ministeri d’Economia i Finances hauran d’especificar, entre altres aspectes que fixa el reglament, la identitat de la persona investigada, el període i l’objecte de la petició, la naturalesa de la informació demanada i la finalitat per a la qual se sol·liciten les dades. És a dir, que haurà de ser una demanda totalment justificada perquè es pugui facilitar aquesta informació.
Des de l’executiu també han manifestat que per dur a terme aquest reglament s’ha tingut en compte l’opinió dels bancs andorrans i també s’ha consultat l’OCDE, per aconseguir que fos aplicable a tots els convenis d’intercanvi d’informació que Andorra ha signat amb els diferents països. “S’ha volgut garantir un marc general” perquè tots els països puguin emparar-se en les regles que marca aquest reglament, va afegir el representant de l’executiu.
Pel que fa al procediment que se seguirà amb aquestes sol·licituds, Bartolomé va recordar que el ministeri de Finances serà l’autoritat competent per examinar aquestes peticions d’informació i decidir si els dóna curs. El termini de la resposta dependrà del tipus de demanda que es faci i, pel que fa als recursos humans necessaris per aplicar aquest intercanvi, Bartolomé va remarcar que de moment amb el personal actual es pot satisfer el volum de feina que es preveu.
En aquest sentit, el portaveu del Govern va destacar que des que va entrar en vigor el conveni d’intercanvi de dades amb Espanya, el dia 10 de febrer, no hi ha hagut cap sol·licitud d’informació. Així, va assenyalar que s’ha de tenir en compte que és necessari un termini d’adaptació a la nova norma i que aquest text suposa una “novetat”, tant per al país veí com per a Andorra.
Finalment, el portaveu del Govern va reiterar que aquest text garanteix les normes internacionals i també vetlla per “la seguretat i la privacitat” de les persones que són objecte d’investigació.

Comentaris: 2

Comentaris

quina por!!
Andorra ja no es paradís fiscal doncs?? Ho dic pq la llei espanyola obliga a declarar el que s'ingressa a andorra durant 4 anys encara que només es visqui i treballi a andorra sense anim de evadir cap impost!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic