Diari digital d'Andorra Bondia

Aprovats els textos per a la regulació dels apartaments


Escrit per: 
M.F.


El Govern ha aprovat tres nous reglaments que desenvolupen la Llei dels apartaments moblats per a vacances i de les empreses que els exploten. La llei preveia que s’han de desenvolupar tres reglaments en un termini màxim de dotze mesos a comptar de la seva entrada en vigor.

 En aquest sentit, es regularà el funcionament del registre d’empreses d’explotació d’apartaments moblats per a vacances, la classificació d’aquest tipus d’apartaments, i la protecció i informació del consumidor. Els tres textos entraran en vigor el 2 de gener del 2010.
El reglament de funcionament del registre d’empreses d’explotació d’apartaments moblats per a vacances (EEAM) estableix que per llogar un apartament moblat per a vacances cal crear una empresa d’explotació amb el Registre de Comerç corresponent. La finalitat és identificar les EEAM autoritzades, així com els apartaments moblats per a vacances autoritzats i la seva categoria, relacionar cada apartament autoritzat amb l’EEAM que l’explota i determinar la composició del parc immobiliari.
Pel que fa al reglament regulador de la classificació dels apartaments moblats per a vacances, s’estableix que s’han de classificar en categories, que s’expressen amb un nombre d’estrelles creixent, d’una a quatre, segons el grau de confort, els serveis i els equipaments de l’apartament i de l’edifici on es troba, i les característiques i les prestacions de servei de l’oficina d’atenció al públic de les empreses d’explotació d’apartaments moblats. En aquest sentit, des de l’executiu destaquen que no es classifiquen les empreses però si els apartaments moblats individualment, entre una i quatre estrelles, i amb l’opció voluntària d’un segell especial a peu de pistes.
El reglament regulador de la classificació de categories dels apartaments s’ha elaborat a partir del reglament de classificació dels apartaments turístics. La principal diferència és que un apartament turístic està en un edifici dedicat exclusivament al lloguer d’apartaments turístics i un apartament moblat per a vacances pot estar ubicat en qualsevol edifici d’habitatges. Així mateix, s’ha fixat uns requisits mínims d’obligat compliment als parcs immobiliaris de les EEAM  en matèria d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda. El departament de Turisme farà les inspeccions corresponents d’aquesta classificació mitjançant una empresa de control, contractada per concurs nacional.
Finalment, el reglament de protecció i informació del consumidor i de l’usuari té l’objectiu, entre d’altres, de propiciar que s’arribi a la màxima qualitat, tant pel que fa a les unitats immobiliàries explotades en aquesta modalitat com als serveis prestats per les empreses d’explotació d’apartaments moblats per a vacances.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic