Diari digital d'Andorra Bondia
 Façana de l'edifici administratiu de l'Obac, seu del departament d'Immigració.
Façana de l'edifici administratiu de l'Obac, seu del departament d'Immigració.

Aquest hivern s'han concedit un 8% més d'autoritzacions de treball en la quota de temporada


Escrit per: 
Agències

El consum de quotes de temporada, a data del 18 d'abril, és un 8,2 % més alt que el consum de la temporada anterior a la mateixa data amb un augment de 323 autoritzacions de treball, segons les dades fetes públiques avui pel departament d'Estadística.

Hi ha hagut un increment de les contractacions en general però especialment en el sector de l'hostaleria, que ha pujat un 7,4%. En total, s'han acordat 4.280 autoritzacions, cosa que suposa un 112%, tota vegada que la quota inicial acordada per decret era de 3.817.

Cal tenir en compte que els decrets de quota preveuen una ampliació excepcional de fins al 30%, en el cas, per exemple, que una empresa hagi esgotat el nombre d'autoritzacions que li corresponia pot acordar-ne ampliar la xifra sempre que l'empresari justifiqui que ha tingut baixes per accident o malaltia d'una durada superior a tres mesos entre els treballadors estrangers.

La dinàmica de contractacions d'aquesta temporada se situa, en comparació amb la mateixa data de l'any anterior, en un 31,4% més en el consum de les quotes d'extracomunitaris (amb 520 permisos més) i en un 8,6% negatiu del consum de les quotes per a comunitaris (amb 197 permisos menys). Entre els sectors, destaca l'augment de les contractacions en la quota d'hoteleria, que s'ha incrementat en un 7,4%.

Aquesta temporada, com la passada, es va autoritzar una quota de permisos per a comunitaris que diferencia entre fronterers i no fronterers, sense que això signifiqui un límit en la contractació d'aquests últims. Globalment, s'ha autoritzat per decret un número més elevat d'autoritzacions inicials que la temporada passada, amb un 16,3% (+536). Per als extracomunitaris, és d'un 28,5% més que l'any anterior (1.497, respecte a les 1.165 de la temporada anterior).

autoritzacions
quota
temporada
hivern
treball
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic