Diari digital d'Andorra Bondia
Moment de la taula rodona moderada per Àlex Armengol.
Moment de la taula rodona moderada per Àlex Armengol.

Armengol reclama “accelerar” la legislació del ‘blockchain’ a Andorra


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Andblockchain / CEA

Una vintena de membres de l’associació Andblockchain van participar en l’European Blockchain Convention, que va tenir lloc dilluns i dimarts passats a Barcelona. Aquestes jornades van reunir més de 500 líders de la indústria, reguladors, polítics, inversors, desenvolupadors, advocats i empresaris. “És una de les trobades més importants a nivell internacional, hem fet relacions i hem donat a conèixer Andorra”, va assenyalar el coordinador de la comissió de diversificació econòmica de la Confederació Empresarial Andorra (CEA), Àlex Armengol. 
Armengol va insistir que ara és el moment d’Andorra per “accelerar” la posada en marxa de la llei que reguli el que té a veure amb aquesta tecnologia. Un moment en què la pròpia Unió Europea està tractant sobre aquesta regulació “i les grans empreses estan jugant les seves cartes en aquesta partida del blockchain produint els seus propis productes”. Amb la peculiaritat, segons va assenyalar, que per Europa blockchain “és identitat” perquè “darrere dels números hi ha les persones”. 
És per això que Andorra no pot deixar escapar aquesta oportunitat favorable “i ens hem d’associar” i treballar plegats des del consens per tirar-ho endavant. En aquest sentit, va recordar que la taula de diversificació de la CEA ja va treballar en l’esborrany d’un projecte de llei per regular el sector i que mentre no estigui aprovada treballaran sobre els casos d’ús puntuals de transaccions blockchain que podria emparar la llei d’identitat digital. Ara és “l’hora dels polítics” que ho han d’impulsar perquè el país no es quedi enrere.
Durant el fòrum, Armengol va moderar una taula que va tractar sobre l’optimització de processos de negoci amb blockchain en energia i infraestructures. Segons va explicar, es va tractar sobre com grans empreses com Endesa i Ferrovial poden reduir molt els costos i augmentar molt les vendes gràcies a la tecnologia blockchain. Però no només això, va apuntar Armengol. També es va parlar de temes socials com ara el de la pobresa energètica, ja que amb aquesta tecnologia es pot salvaguardar l’anonimat de les persones, per exemple, i juntament amb les empreses i els serveis socials es pot establir qui pot o no pagar el rebut de la llum perquè ningú se senti assenyalat.

El cas de Catalunya
L’ecosistema blockchain de Catalunya compta actualment amb 76 empreses, un 117% més que a finals del 2018. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi El Blockchain a Catalunya, elaborat per l’agència per a la competitivitat de l’empresa i que es va presentar a l’European Blockchain Convention. Segons l’informe, aquestes empreses ocupen actualment prop de 400 persones i facturen conjuntament uns 9,5 milions d’euros, xifres directament vinculades a l’activitat d’aquestes companyies en l’àmbit de la blockchain. L’estudi apunta que aquest ecosistema és emergent (el 68% de les empreses són startups) i que el formen sobretot microempreses. El creixement del nombre d’empreses de l’ecosistema blockchain en només un any evidencien el gran potencial i recorregut d’aquesta indústria.

Armengol
reclama
accelerar
legislació
Blockchain
Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic