Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la junta d'accionistes celebrada aquest divendres al matí
Un moment de la junta d'accionistes celebrada aquest divendres al matí

BancSabadell d'Andorra tanca el 2015 amb un augment dels beneficis del 4,7%


Escrit per: 
Agències

La junta general d'accionistes de BancSabadell d'Andorra ha aprovat, aquest divendres, els comptes de l'exercici 2015, amb un increment dels beneficis d'un 4,7%, passant dels 7,2 als 7,6 milions d'euros, malgrat que en el global de la plaça financera del país els beneficis han caigut un 8%, i amb un augment dels recursos gestionats d'un 1,97% arribant als 1.625 milions d'euros. El president de l'entitat, Robert Cassany, ha destacat que malgrat la crisi BPA, "avui BancSabadell d'Andorra és un actor privilegiat del sistema financer andorrà". De fet, l'entitat ha informat que ha augmentat la quota de mercat més d'un 20%, i que actualment, pel que fa a clients particulars se situa en el 18% i per a empreses al 38%. El nombre de clients, entre particulars, comerços i empreses, s'ha incrementat en 2.295, un 25%. 

 Els directius de BancSabadell d'Andorra han assegurat que l'any 2015 ha estat un exercici positiu, malgrat l'esclat de l'afer BPA, que esperen que es pugui resoldre "de la millor manera possible per al país i per al sistema financer andorrà" per poder tornar a la normalitat. En aquest sentit, el president, Robert Cassany, ha assegurat que "el cas BPA i tot el que ha comportat ens ha ratificat en la nostra manera de ser, en la nostra manera de fer i en la nostra manera d'enfocar el negoci bancari". Amb tot, el director general, Josep Segura, ha assegurat que el creixement assolit és "un creixement consistent en el temps, fruit d'un treball fet des del primer dia pensant en el llarg termini".

L'entitat ha tancat l'any amb un increment del benefici del 4,7% i una pujada dels recursos gestionats de l'1,97%. Pel que fa al passiu invertible, ha augmentat un 1,6%, i el detall d'aquesta xifra mostra un increment dels comptes corrents en detriment dels dipòsits, a causa dels tipus d'interès baixos. Del total de beneficis, que ascendeixen a 7,6 milions, s'ha acordat repartir dividends per un import de 2,6 milions d'euros.

Una de les dades més rellevants és que el nombre de clients ha crescut un 25%, de manera que el banc ha augmentat considerablement la seva quota de mercat. De fet, l'entitat ha informat que el número d'operacions amb targetes de crèdit ha augmentat un 39%, el número de terminals de pagament un 22% i les operacions als seus caixers automàtics un 33%. Cassany ha mostrat la seva satisfacció per "la confiança que cada cop va augmentant, ja que ens veuen un banc andorrà per als andorrans".

Pel que fa a la inversió creditícia, ha baixat un 1,97% ja que, tal com ha indicat el director general, Josep Segura, "la demanda de crèdit solvent ha continuat poc dinàmica" i "les amortitzacions de les operacions vigents han superat la nova producció". Amb tot, Segura ha assegurat que "malgrat aquestes dificultats, volem continuar potenciant aquesta part del nostre negoci". 

BancSabadell d'Andorra també ha destacat la solidesa de les seves ràtios financeres. Al tancament del 2015, compta amb una ràtio de solvència del 20,78%, una ràtio d'eficiència del 41,21% i una ràtio de liquiditat del 92,50%. 

Finalment, Robert Cassany ha aprofitat l'acte d'aquest divendres per anunciar el seu relleu com a president i conseller del banc, en arribar a l'edat de 75 anys. Així, s'ha nomenat el director general, Josep Segura, com a nou conseller de l'entitat. A mode de balanç, Cassany ha expressat la seva satisfacció per haver aixecat un banc des de zero fins a arribar a ser "un dels puntals financers del país".  

Preguntat sobre l'impacte que tindrà l'intercanvi automàtic d'informació en el sector, Cassany ha apuntat que, pel fet de ser el darrer banc en crear-se, "tindrem menys problemes amb el diner que hi hagi no legalitzat". Amb tot, ha alertat que "el sector arriba en un encreuament perquè serà un canvi radical", en què el sector haurà d'adaptar-se a un nou sistema més europeu.

Banc Sabadell
junta accionistes
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic