Diari digital d'Andorra Bondia
La seu central de BancSabadell d’Andorra.
La seu central de BancSabadell d’Andorra.

BancSabadell d’Andorra tanca el 2020 amb un benefici de 10 milions


Escrit per: 
Redacció/Foto: BSA

BancSabadell d’Andorra va tancar l’exercici 2020 amb un benefici de 10.019.000 euros, “un bon resultat” que s’ha vist afectat per l’impacte negatiu de la crisi sanitària en l’economia del país, segons ha destacat l’entitat en un comunicat en què remarca que es mantenen els resultats de dos dígits com s’han anat assolint des del 2017 malgrat l’entorn persistent de tipus d’interès baixos i la transformació accelerada que viu el negoci financer.

Quant als fons propis, que fundacionalment eren de 30 milions d’euros, a 31 de desembre del 2020 eren de 103 milions d’euros, fet que evidencia l’“esforç del Banc per incrementar les seves reserves i donar així una seguretat més gran als clients i accionistes”. I és que, com precisa BancSabadell d’Andorra, “el seu rendiment o ROE és del 10,5% i és manté a un molt bon nivell”.

Així mateix, al tancament de l’exercici, la ràtio de solvència era del 20,40% molt per sobre dels nivells del conjunt de la banca europea. Aquesta ràtio mostra un “adequat equilibri entre la capitalització del Banc i la concessió de préstecs i crèdits a clients” i mostra “la fortalesa” de l’entitat per superar els desafiaments del sector.

L’any  2020,  la inversió creditícia a clients va créixer en 14,2 milions d’euros. Aquest creixement de l’activitat de crèdit és compatible amb una bona ràtio de morositat, que es va situar en 3,58%. També van créixer els recursos dels clients en un 4,64% en relació amb l’exercici anterior. La ràtio de liquiditat va ser del 375,11%, i més que triplica el nivell mínim exigit, que és del 100%.

En el comunicat s’explica que aquestes dades “evidencien la bona situació” de BancSabadell d’Andorra i la “sostenibilitat i rendibilitat” del seu model de negoci. L’orientació de l’entitat a oferir un molt bon servei i un alt valor afegit es tradueixen en “un fort creixement de l’operativa comercial i de la vinculació dels clients, i posa en relleu la immillorable situació del banc per encarar els reptes de futur, des de la seva posició única i diferenciada en el mercat andorrà”.

L’entitat recorda també que en aquest exercici marcat per la crisi sanitària, el Banc ha participat en diferents iniciatives solidàries, en particular aportant voluntàriament 100.000 euros al Fons Solidari habilitat pel Govern d’Andorra el mes de març. En el marc de  l’excepcionalitat d’aquest 2020, l’entitat “ha volgut estar al costat de les persones” per fer front a la situació sobrevinguda, posant per davant sempre la salut, tant la dels clients com la dels treballadors del banc.  

BancSabadell d’Andorra
tanca
2020
benefici
10 milions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic