Diari digital d'Andorra Bondia
Cerqueda i Pujal en l'acte de renovació d'ahir.
Cerqueda i Pujal en l'acte de renovació d'ahir.

Cinca veu el sector financer preparat per si és necessari afrontar fusions


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Amb el marc regulador actual el país, i especialment el sector financer i de retruc el seu supervisor, l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), estan preparats per “afrontar un escenari” de fusions d’entitats bancàries, en el cas que s’acabi donant, o de “poder-se quedar com està ara”.

Així ho va assegurar ahir el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, en l’acte de jurament dels membres del consell d’administració de l’AFA David Cerqueda i Armand Pujal, que renoven el mandat per sis anys més després que així ho aprovés el Consell General.
Cinca, que va destacar “l’experiència” i la “trajectòria” de Cerqueda i Pujal, va recordar que la qüestió de les fusions “no depèn ni del Govern ni del regulador ni del supervisor”, i que són les pròpies entitats les que, en el marc de l’adaptació a la nova realitat, han de veure fins a “quin punt té sentit estudiar possibles col·laboracions amb la competència, per exemple externalitzant o unificant alguns serveis, o si es pot fer un pas més enllà que els portés cap a una consolidació de dues entitats via fusions, via compra-venda d’entitats o altres opcions que hi pugui haver al mercat”.
Amb tot, el ministre, que va recordar que aquests últims anys el sector ja està fent reestructuracions de personal –acomiadaments i prejubilacions– per poder “adaptar-se a la nova realitat”, va insistir que “l’important és que el país està preparat per afrontar un escenari o l’altre i que la regulació és l’equivalent que hi ha a tot Europa”.
En aquest sentit, el titular d’Economia en funcions va destacar tota la feina feta per situar la legislació andorrana “al nivell dels altres”, i que qualsevol canvi es “farà al mateix ritme que als països del nostre entorn”. Per això, i de cara al futur executiu, Cinca va apuntar que com lleis importants caldrà només modificar la Llei de resolucions d’entitats bancàries del 2015 per incorporar aspectes de la normativa comunitària que no es van incloure d’entrada, així com impulsar el codi bancari, la fusió de les diferents lleis reguladores del sector en un únic text, com han fet altres places financeres.

David Cerqueda i Armand Pujal renoven com a membres de l’AFA en “un moment clau per al sector”

David Cerqueda i Armand Pujal van jurar ahir davant la subsíndica general, Mònica Bonell, la renovació com a membres del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) per un mandat de sis anys més, una renovació que, com va indicar Cerqueda, arriba “en un moment clau  per al sector financer i d’assegurances”. Així, i després de destacar els “molts canvis” interns però també de cara a l’exterior del sector, Cerqueda es va mostrar convençut que “les entitats estan consolidades i els reptes que vinguin d’ara endavant els afrontaran amb garanties”. A més Cerqueda, que va remarcar que amb sis anys “s’ha doblat la mida, amb persones però també amb recursos tecnològics de l’AFA”, va apuntar que el sector bancari “està preparat per continuar com està i també per fer operacions corporatives”, decisions que hauran de prendre els seus gestors.

Cinca
sector financer
fusions
Comentaris: 1

Comentaris

Que ho veigi el senyor Cinca no vol dir res, es mes aviat que no els hi toque cap mes remei. No business i masses bancs. DESPERTEU DEL SOMNI!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic