Diari digital d'Andorra Bondia
Coneixement i inversió estrangera, claus per al sector de la innovació
Coneixement i inversió estrangera, claus per al sector de la innovació

Coneixement i inversió estrangera, claus per al sector de la innovació


Escrit per: 
M.S./Agències/Foto: B.N.

Generar coneixement i aconseguir inversió estrangera privada que acabi generant serveis a les empreses són els dos grans reptes si es vol aconseguir que Andorra tingui un sector de la innovació “certament significatiu” i que pugui convertir-se en una alternativa als negocis tradicionals.
Així ho va assegurar ahir el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, en la seva intervenció en la inauguració de les Jornades d’innovació i noves tecnologies, impulsades pel clúster Actinn i l’UdA, que duraran fins demà i en què prenen part 150 participants i 50 ponents.
Missé va recordar que actualment moltes empreses que presten serveis dins el sector de la innovació “ho fan estil consultoria” i, per tant, de moment encara no hi ha empreses que desenvolupin producte, com per exemple “solucions en forma d’aplicacions”.
Per la seva part, el president d’Actinn, Albert Moles, va explicar que l’objectiu de les Jornades d’innovació i noves tecnologies no és només exposar els projectes que s’estan impulsant des d’Andorra i conèixer-ne altres d’estrangers, sinó també “compartir coneixements, unir empreses i generar interès i visibilitat entre la societat”.
Per això, avui es realitzaran ponències a les sales de cinema d’Illa Carlemany “per donar visibilitat al clúster”, mentre que demà es faran tallers i demostracions a la zona de Vivand. Una d’aquestes exhibicions serà l’assaig amb un vehicle autònom –el primer a Europa– per mostrar com funciona un vehicle d’aquestes característiques entre Caldea i Vivand.

Conveni amb Tecnara
Entre els ponents de la primera jornada, Manuel Pérez va exposar l’experiència de Tecnara, un dels set clústers que hi ha a l’Aragó, que en només sis anys de vida ha estat capaç de facturar el 78%, 418 milions d’euros, del que factura el sector de la innovació i les tecnologies de la informació i la comunicació.
Pérez, que va destacar que a l’Aragó “la política de clústers ha estat gairebé inexistent fins al 2016”, va incidir en la importància de treballar en equip, no només internament entre les diferents empreses i socis que formin part del clúster sinó també mirant de relacionar-se amb altres clústers. En aquest sentit, Pérez va anunciar que a finals d’octubre, amb la celebració de la Setmana de l’Aragó a Andorra, s’aprofitarà per signar un conveni de col·laboració entre Tecnara i Actinn.
Per la seva banda, la directora d’Actua, Imma Jiménez, va repassar la feina que s’està fent en el marc dels diferents clústers i va insistir, en el cas del de salut i benestar, a treballar per potenciar el turisme de salut, sobretot en l’àmbit de la cardiologia i la reproducció assistida, on la mitjana de tractaments duren vuit i quinze dies, respectivament.
Per la seva part, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, va exposar als assistents el projecte de l’edifici The Cloud i en va destacar especialment la integració amb l’entorn, l’obertura a la ciutadania i la sostenibilitat, ja que la seva façana de “doble pell” i la capa d’aigua freàtica permetran “un important estalvi energètic”.

innovacio
Actinn
Jornades d'innovació i noves tecnologies
Josep Maria Missé
Albert Moles
Actua
Jordi Nadal
Tecnara
the cloud
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic