Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Soler i Albert Moles durant la signatura del conveni entre Estadística i FEDA.
Joan Soler i Albert Moles durant la signatura del conveni entre Estadística i FEDA.

Conveni entre Estadística i FEDA per a la cessió de dades


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El director del departament d’Estadística, Joan Soler, i el director general de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), Albert Moles, van signar ahir un conveni per a la cessió de dades que permetrà elaborar el registre estadístic de població i l’estadística d’edificis i unitats domiciliàries, ambdós projectes inclosos en el pla estadístic 2018-2021, segons va informar l’execcutiu.

Concretament, el conveni té com a objectiu la cessió de dades per part de FEDA relatives als comptadors i als contractes i consums, amb informació sobre la finca a la qual pertanyen, les coordenades, l’adreça, la tarifa i potència contractada, el consum anual i el consum per períodes determinats. El text regula la confidencialitat de la informació i detalla exactament les dades que s’hauran de facilitar.

Soler va destacar que “la signatura del present conveni permet accedir a una base de dades que ha de ser una de les fonts d’informació cabdals per poder construir un registre estadístic del territori”. D’aquesta manera, va apuntar que les dades cedides permetran extreure conclusions sobre els habitatges ocupats o lliures, sobre les zones amb més densitat i sobre el consum d’electricitat dels diferents habitatges. “Aquest pas permet al Govern, juntament amb els actors implicats, obtenir més dades i informació per articular accions i mesures per continuar avançant en la situació actual de l’habitatge”, va remarcar el director d’Estadística. Soler també va recordar que el Pla d’estadística 2018-2021 situa en el centre de la producció un sistema de registres estadístics per acomplir el triple objectiu d’oferir estadístiques més coherents, entre fonts, i actualitzades en el temps, optimitzar la despesa en l’obtenció directa de les dades i minimitzar la càrrega estadística a les unitats informants. Soler va emfatitzar que amb el conveni s’assoleixen tres fites, atenent que s’aprofita un registre administratiu, el qual creuat amb d’altres fonts de dades permetrà tenir una informació global i més precisa que la que es podria obtenir mitjançant enquesta.

Per la seva part, el director general de FEDA va manifestar la voluntat de col·laborar en tot el que sigui possible perquè les dades estadístiques tinguin la màxima precisió i siguin d’utilitat per buscar les mesures més adequades per millorar la situació de l’habitatge al país. A més, ha volgut remarcar que en cap cas es posa en perill la confidencialitat dels clients de FEDA.

conveni
estadística
FEDA
dades
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic