Diari digital d'Andorra Bondia
Un autobús que realitza una línia nacional operada per Coopalsa.
Un autobús que realitza una línia nacional operada per Coopalsa.

Coopalsa demana 800.000 € per cobrir el dèficit de les línies de bus


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / Foto: Facundo Santana

Coopalsa, una de les empreses concessionàries de les línies nacionals d’autobús, va tenir un dèficit de 800.000 euros a l’hora d’oferir aquest servei en el període comprès entre el setembre del 2020 i el febrer del 2021. Aquest resultat és fruit d’una caiguda dels usuaris de més del 40% respecte de l’any anterior i una reducció de la recaptació de més del 60% arran de la situació generada per la Covid-19. Tenint en compte que el contracte ja preveu que serà el Govern que restitueixi l’equilibri econòmic de la concessionària en cas de situacions imprevistes com aquesta, l’empresa ja ha traslladat a l’Executiu les xifres perquè li satisfaci l’import.

Des de la companyia es va posar en relleu que l’afectació és més important en aquest segon període que en el primer (per al qual el Govern va fer una aportació de 473.105 euros) ja que coincideix de ple amb la temporada d’hivern, que és l’època en què les línies operades per Coopalsa tenen més usuaris. A més, un dels problemes va ser la indefinició sobre l’obertura o no de les pistes. Amb aquesta incertesa es va anar passant tota la temporada, durant la qual es va mantenir el servei adaptat a un volum d’usuaris molt més elevat que el que tenia realment.

En concret, durant aquest període es van registrar 550.000 usuaris menys que l’any anterior, i la recaptació es va situar en 1,3 milions d’euros per sota.

La companyia de transports va assenyalar que malgrat aquest dèficit, la primera aportació de 473.105 euros del Govern i els crèdits tous han ajudat a fer que la tensió de tresoreria no sigui ara tan alta. Amb tot, l’empresa no ha substituït les baixes, encara que  tampoc són llocs de treball que ara per ara necessiti.  

Ara, Coopalsa espera que el Govern auditi les xifres facilitades. No confia que abans de finals de setembre o inicis d’octubre l’Executiu faci efectiu el pagament de l’import.

Coopalsa
dèficit
línies
bus
Comentaris: 1

Comentaris

Les línies de bus s'haurien de posar primer les piles i donar un bon servei, no pasar quan li roti que jo arribo cada dia tard a la feina i no sóc lúnica, es un desastre total i caríssim!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic