Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la presentació de l’Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà, el primer programa d’hiperacceleració empresarial.
Un moment de la presentació de l’Scale Lab Andorra de Crèdit Andorrà, el primer programa d’hiperacceleració empresarial.

Crèdit Andorrà crea un programa d’hiperacceleració per a ‘start-ups’


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Amb la voluntat d’adaptar-se a un entorn cada vegada més canviant i a la vegada oferir als seus clients noves fórmules d’inversió, Crèdit Andorrà ha posat en marxa la iniciativa Scale Lab Andorra, el primer programa d’hiperacceleració empresarial adreçat a start-ups que estiguin en fase de creixement.
Així ho van explicar ahir el director de Comunicació Corporativa, Joan R. Mas, i el director de gestió d’actius de l’entitat, Ignacio Fonseca, que  acompanyats de l’expert en emprenedoria i innovació Xavier Estaran, van precisar que el projecte persegueix tres objectius principals com són fomentar el talent i la inversió, generar valor afegit als clients i generar també valor afegit i inversió al país.
I és que, com va apuntar Mas, per a qui “la innovació constant és essencial per adaptar-nos a les necessitats de clients i mercats, una de les voluntats és que les empreses que acabin participant del projecte puguin implantar-se al país i generar llocs de treball”.
La iniciativa, que combina finançament i accions d’assessorament per facilitar la consolidació i expansió de les empreses, va adreçada a projectes innovadors però que ja tinguin certa atracció, ja que la idea, com va destacar Estaran, no és anar a desenvolupar producte, com podria ser el cas d’incubadores d’start-ups, sinó anar a desenvolupar mercat.
Per aquest motiu, de cara a aquesta primera edició de l’Scale Lab Andorra, que es va començar a treballar el febrer passat, s’han analitzat fins a 300 empreses de 33 països diferents, majoritàriament d’Espanya (57,9%) i França (9,6%), de les quals se n’han preseleccionat 16, de les quals un comitè d’experts n’acabarà escollint entre 5 i 7 que seran les que podran gaudir del finançament, que pot arribar fins a 500.000 euros per projecte al marge de poder participar en rondes de finançament posteriors.
La selecció definitiva s’acabarà de determinar aquest estiu amb la intenció que ja de cara al setembre es pugui fer la inversió i a l’octubre iniciar la fase d’acompanyament que, com va precisar Estaran, es podria allargar també durant els primers mesos de l’any vinent.
L’expert en emprenedoria i innovació, que va avançar que s’han fet molts contactes a França per tal d’incrementar les empreses d’aquest país de cara a l’any vinent, va explicar que a l’hora d’analitzar i seleccionar les empreses, algunes de les quals derivades d’iniciatives com la del NIU d’Andorra Telecom o Actua, s’ha valorat que siguin d’aquells sectors que el Principat ja ha assenyalat com a estratègics. Així, s’han prioritzat sectors com poden ser la mobilitat, la salut, els serveis financers, el turisme, l’oci i l’esport o el comerç al detall, entre altres. En aquest sentit, Estaran va precisar que de les empreses analitzades n’hi havia un 11% que estaven relacionades amb la salut, el mateix percentatge que els projectes lligats a la mobilitat, un 10,3% amb l’oci i els esports i un 9,2% als serveis financers.

Més oferta per als clients
Més enllà del vessant d’ajuda a la consolidació de projectes empresarials, amb l’Scale Lab Andorra, Crèdit Andorrà posa a disposició dels seus clients un nou producte d’inversió, complementari a l’oferta existent.
En aquest sentit, Fonseca va destacar que davant un entorn de tipus baixos com l’actual es pot oferir a un determinat target de client “una possibilitat interessant d’inversió” per tal de diversificar la seva cartera. Així, mentre s’acaben de determinar les cinc o set empreses que formaran part del programa en paral·lel, l’entitat treballa per seleccionar els clients a qui els podria interessar aquest tipus de producte, pensat per obtenir un rendiment a més llarg termini.
Precisament, quant a la rendibilitat que en podria obtenir l’inversor, Fonseca va destacar que s’estima un retorn entorn d’entre un 8 i un 10% anual, tot i que va deixar clar que es tracta d’un producte de “molt alt risc, amb baixa liquiditat i a mitjà i llarg termini”.

crèdit andorrà
crea
programa
'start-ups'
d'hiperacceleració

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte