Diari digital d'Andorra Bondia
La seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.
La seu central de Crèdit Andorrà a Andorra la Vella.

Crèdit Andorrà diu que no hi ha cap procés de venda de l’entitat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

“No hi ha obert cap procés ni operació de venda de l’entitat”.  Amb aquesta contundència, Crèdit Andorrà va sortir al pas ahir de les informacions recollides pel diari digital espanyol El Independiente, que assegurava que l’entitat andorrana, a través del banc d’inversió Alantra, havia posat en marxa “un procés de venda ordenat”. Inicialment, segons la informació del mitjà del país veí,  a través de l’operació, batejada amb el nom de Projecte Keystone, Crèdit Andorrà buscaria vendre al voltant del 40% del capital a  mans dels principals accionistes, les famílies Pintat, Casal i Reig, i ja haurien tingut lloc algunes reunions amb potencials compradors, aspecte també negat per l’entitat, que va insistir que “no hi ha cap procés ni individual ni col·lectiu de venda obert”.
El digital espanyol situa l’origen i el rerefons de tot plegat en la falta d’entesa amb l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) amb relació als fons propis de l’entitat. I és que el regulador ha posat el focus en els crèdits que al seu dia va acabar atorgant el mateix banc a alguns dels seus principals accionistes per finançar, l’any 2006, la compra del 46,35% de les accions  que aleshores eren a mans de Caixabanc, una venda que es va tancar per 927 milions d’euros, fet que suposava valorar el banc en uns 2.000 milions.
El Independiente, que recull i fa un breu repàs a les xifres assolides per Crèdit Andorrà l’exercici 2017, assegura, citant fonts d’Alantra, que la firma que tindria el mandat per a la venda de l’entitat andorrana en destaca “el gran desenvolupament del negoci internacional, que es reflecteix en el creixement d’actius sota gestió, marges bruts i benefici abans de provisions”.
Segons El Independiente, les previsions del grup són tancar el 2018 amb un resultat net en línia amb el del 2017, i elevar  el seu patrimoni sota gestió fins als 12.000 milions, amb un lleuger increment de la seva cartera de préstecs fins a 2.700 milions i una caiguda de la base de dipòsits a 3.900 milions. El pla de negoci dissenyat per Crèdit Andorrà fins al 2021 es fixa com a objectiu aconseguir un volum d’actius dins de balanç de 5.800 milions i 18.300 milions fora de balanç, recolzant-se, sobretot, en el negoci internacional, amb el focus posat a Miami, on opera a través de Beta Capital Wealht Management. A més d’aquest mercat i Espanya, el banc té presència a Luxemburg, Suïssa, Panamà, Mèxic, el Perú, Xile i estudia entrar en altres mercats.

crèdit andorrà
procés
venda
entitat
no hi ha
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic