Diari digital d'Andorra Bondia
Les oficines centrals de Crèdit Andorrà
Les oficines centrals de Crèdit Andorrà

Crèdit Andorrà emet bons subordinats per un import de 50 milions a 10 anys


Escrit per: 
Redacció

Crèdit Andorrà actualitza l’estructura dels seus recursos propis mitjançant l’emissió de nous instruments financers subordinats, que substituiran els actualment existents. Segons ha pogut saber el BonDia, l’oferta ha estat dirigida a clients institucionals internacionals, que sota la normativa MIFID II són clients professionals i contraparts elegibles (bancs, asseguradores, fons d’inversió, fons de pensions, etc.). Aquesta emissió dels nous instruments financers vol permetre al banc millorar la diversificació de les fonts de finançament.

En concret es tracta d’una emissió de bons subordinats Tier 2 per un import de 50 milions a 10 anys de venciment, amb una clàusula d’amortització anticipada a càrrec de l’emissor als 5 anys (el que es coneix com a call) i després cada any. L’emissió ha estat col•locada al 7% d’interès. La ràtio de solvència CET 1 (phase-in) del banc a tancament del 2018 és del 15,42%, per sobre de la mitjana dels bancs europeus. 

Crèdit Andorrà ha dissenyant aquests instruments segons la normativa europea de Basilea III.

Amb aquesta emissió inaugural, Crèdit Andorrà es vol convertir en el primer banc d’Andorra a emetre aquest tipus de producte al mercat majorista i a escala internacional sota els paràmetres MIFID II i es suma a la tendència de molts bancs d’altres places financeres reconegudes. 

Crèdit
Andorra
emissió nous
instruments
financers
subordinats
Comentaris: 2

Comentaris

Pagar el 7% quan el diner al BCE està al 0% és que alguna cosa no va massa bé. Tornem al problema de sempre, els bancs del país no tenen l'opció d'anar al banc d'últim recurs (BCE) i això més a la curta que a la llarga portarà dificultats, i el diner el poruc i sense el secret bancari en vigor la gallina dels ous d'or s'acaba
Segons ha pogut saber el BonDia? I tots els que han llegit la nota de premsa jajaja. Periodisme de mirar-se el melic jajaja

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic