Diari digital d'Andorra Bondia
La seu central de Crèdit Andorrà.
La seu central de Crèdit Andorrà.

Crèdit Andorrà tanca el 2020 amb 31,86 milions euros de benefici


Escrit per: 
Redacció

El Grup Crèdit Andorrà ha tancat l’exercici 2020 amb un benefici consolidat de 31,86 milions d’euros, 14,38 menys que el 2019. Uns resultats que segons l’entitat s’han obtingut en un entorn marcat per la crisi econòmica i després d’aplicar una política prudent de provisions per fer font als potencials efectes de la Covid-19 (11 milions d’euros de provisions específiques pel coronavirus) i d’assumir altres efectes directament relacionats amb la pandèmia, com per exemple els derivats de la participació accionarial del Banc en sectors estratègics de l’economia del país, per un import superior als 8 milions d’euros.

Pel que fa al volun de negoci s’ha incrementat fins als  17.470 milions d’euros, un 2,38% més que l’any anterior, i uns recursos de clients que van créixer un 2,60%, situant-se en els 15.028 milions. La inversió creditícia va superar els 2.442 milions d’euros, dels quals 2.144 milions d’euros es localitzen a Andorra, xifres que sumades al paper principal que ha jugat el Banc en el desplegament del programa extraordinari d’avals per a empeses i negocis del Govern d’Andorra (amb un 67% de l’import total), reflecteixen el lideratge i el suport financer del Banc al país, al teixit empresarial i a les persones, una voluntat especialment destacada en un any marcat per la  Covid-19.

La fortalesa del Banc es veu reflectida en la solvència, que s’ha incrementat situant la ràtio de capital total regulatòria en el 17,63% (el 15,91% CET1 segons la Llei 35/2018 de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d’entitats bancàries i empreses d’inversió), per sobre de la mitjana dels bancs europeus. També es veu reforçada per la millora de la qualitat creditícia, l’increment de la ràtio de cobertura i el control de la despesa, que han permès contrarestar el conjunt de tendències negatives del mercat. Altres indicadors confirmen la robustesa de Crèdit Andorrà, com l’increment del 7,29% dels fons propis (504 milions respecte als 470 del 2019).

Per al conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, “en un any especialment complex, hem continuat executant el nostre pla estratègic, que ens ha permès reforçar la nostra solidesa i créixer de manera sostenible, eficient i responsable, estant a prop dels nostres clients, del país i de la societat, per donar suport al teixit empresarial i a les famílies”.

 

 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic