Diari digital d'Andorra Bondia

El BancSabadell d'Andorra aposta per 'potenciar la banca país i prestar serveis amb valor afegit' durant el 2012


Escrit per: 
Agències

El BancSabadell d'Andorra ha celebrat aquest divendres al migdia la Junta d'accionistes anual en la qual s'han explicat els resultats assolits l'any 2011 i s'ha informat del repartiment de dividends.

El director de l'entitat, Robert Cassany, ha destacat l'assoliment d'un benefici ordinari consolidat de 6,45 MEUR cosa que representa un 5,17% superior a l'exercici anterior, tal com ja va fer públic l'entitat fa unes setmanes a través d'un comunicat de premsa. Cassany assegura que 'hem aconseguit deixar enrere la situació del 2008', any que va marcar l'inici de la crisi amb un descens important respecte el 2007. El director general, Miquel Alabern ha posat especial èmfasi en el futur de l'entitat potenciant la banca de país i les noves oportunitats de negoci que suposarà l'obertura econòmica.

El repartiment de dividends entre els accionistes de BancSabadell d'Andorra ha estat 0,25 euros superior al de l'any passat. Així, es repartiran 2,126 MEUR en dividends a 4,25 euros per acció, cosa que representa un rendiment per a l'accionista del 7,1% sobre el nominal. La resta dels guanys es destinaran 3,5 MEUR a reserva voluntària i 0,62 MEUR a reserva legal.

Els fons propis assoleixen la xifra de 59 MEUR, és a dir, 29 MEUR per sobre de les aportacions inicials dels socis, i el valor comptable del banc s'ha pràcticament doblat des del 2000.

Robert Cassany ha posat especial èmfasi en què el resultat obtingut l'any 2011, així com el dels dos exercicis anteriors, 'posen en relleu la capacitat del banc per adaptar-se al nou entorn econòmic', un entorn que a parer de Cassany és poc favorable per als negocis i 'molt diferent al viscut a l'inici' de l'activitat del BSA (2000-2008).

Per la seva banda, el conseller-director general, Miquel Alabern, ha destacat que els resultats positius demostren 'la validesa del model de negoci i el seu enfocament a mitjà i llarg termini'. Per aquest motiu, Alabern ha assegurat que malgrat que el context econòmic continuarà sent complicat durant aquest 2012, 'la nostra aposta de prestar serveis amb valor afegit i potenciar la banca país ens permetrà assolir una quota del mercat domèstic més gran i uns millors resultats per l'increment de clients'.

Des de l'entitat s'ha destacat també el baix índex de morositat, situat en el 0,62%. Tot i el petit augment respecte l'exercici anterior (0,07) 'és molt baixa en relació amb el sector', que la situen per sobre del 4%. Tot i això, avisen que la ràtio de morositat seguirà una tendència alcista mentre duri l'actual context econòmic.

Pel que fa al terreny internacional, Cassany ha destacat la necessitat que a la 'zona euro es trobin mesures per apropar les diferents velocitats dels països membres' i que la 'unió monetària no pot sobreviure sense una molt més gran coordinació fiscal'.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic