Diari digital d'Andorra Bondia
Junta General d'accionistes de BancSabadell d'Andorra
Junta General d'accionistes de BancSabadell d'Andorra

El BSA tanca l'exercici 2017 amb un benefici de 10,39 milions


Escrit per: 
Redacció

El BancSabadell d'Andorra ha celebrat aquest migdia la Junta General d'Accionistes, en la que ha anunciat un benefici de 10,39 milions d'euros en l'exercici 2017, una xifra que representa un creixement del 17,98% respecte a l'any anterior. És el millor resultat obtingut per l'entitat financera des que va començar a operar l'any 2000 i és la primera vegada que arriba als dos dígits.
Pel president del Consell d'Administració, Josep Permanyer, aquestes xifres, obtingudes en un context difícil per la banca -amb adaptació a la normativa europea, tipus d'interès baixos, una "persistent volatilitat dels mercats financers" i "costos creixents"- certifiquen, d'una banda la solidesa de l'entitat i la seva consolidació, i de l'altra "l'evolució positiva del banc i la sostenibilitat i rendibilitat del seu model de negoci".
Segons ha exposat Permanyer davant dels accionistes, l'entitat està "molt ben capitalitzada, amb uns recursos propis de 81,35 milions d'euros i una rendibilitat per sobre del 10%". La ràtio d'eficiència -que indica la relació entre els ingressos i els costos- és del 53,9%; la ràtio de solvència arriba al 23,7% segons la normativa actual i que amb la normativa futura seria del 18%; i la ràtio de liquiditat, mesurada segons els estàndards del Banc Central Europeu, se situa al 252,72%. Els fons propis del banc se situaven, a 31 de desembre del 2017, en els 81,35 milions d'euros. També s'han incrementat els recursos de clients, en aquest sentit les quotes de clients s'han situat en el 23,28% en particulars i en el 42,97% en empreses.
Amb tot, el resultat d'explotació net ha estat de 23, 64 milions d'euros.
Vistos els resultats, el banc ha decidit incrementar el dividend a distribuir en un 8,75% fins als 6,25 euros per acció amb un rendiment sobre el nominal de l'acció del 10,40% Així, dels beneficis, poc menys de 3,13 milions d'euros aniran al pagament de dividends, mentre que els altres gairebé 6,89 milions es destinaran a reserves voluntàries, optant per la capitalització del banc.
Per la seva banda, el conseller director general del BancSabadell d'Andorra, Josep Segura, ha destacat que el "creixement constant dels darrers 10 anys s'ha fet de forma equilibrada i sostenible, de manera que les ràtios financeres evidencien la solidesa de l'entitat, i la consistència i sostenibilitat del nostre negoci".
Segura va aprofitar la seva intervenció per exposar les previsions de cara l'any 2019, quan "preveiem una ràtio de capital superior al 15%, molt per sobre del 10% que legalment s'estableix i superior així mateix als millors estàndards del sector a tot el món". Així mateix, "l'objectiu pels propers exercicis és créixer en inversió", incrementar els crèdits i préstecs "però aplicant les millors pràctiques en la concessió del risc creditici".
També ha destacat l'increment d'un 14,2% de clients que operen a través de banca online, així com l'increment d'un 15,60% de cobraments efectuats per clients professionals mitjançant terminals connectats a BancSabadell d'Andorra.
Per finalitzar, Segura indica que "són un banc diferent, amb més de 800 accionistes, totalment identificats amb el banc i el seu projecte, un actiu que any rere any, ens permet créixer i continuar guanyant quota de mercat."

BancSabadell d'Andorra
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic