Diari digital d'Andorra Bondia

El CFPA al·legarà que la llei ha vulnerat drets fonamentals


Escrit per: 
Redacció

El Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), un dels dos sindicats que hi ha actualment al cos, té pràcticament a punt el recurs contra la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal.

La llei ja està en vigor, després de publicar-se recentment en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra, però el lletrat de l’associació espera que se’n concreti l’efectivitat a final de mes. Serà aleshores quan els funcionaris comprovaran per primer cop que les retallades són una realitat, i es procedirà a la presentació del recurs.
En aquest cas la via escollida per recórrer el text legal no serà la Batllia, per la qual van optar  set de les organitzacions aplegades a la Plataforma Sindical de Funcionaris, sinó que la demanda es presentarà davant del Govern, que tindrà dos mesos per pronunciar-se. La línia bàsica en què es fonamentarà el recurs incidirà que, amb la Llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal, hi ha hagut una vulneració de drets fonamentals dels funcionaris. En aquest sentit, es coincideix amb el recurs ja a tràmit a la Batllia en què no s’ha respectat el dret a la negociació col·lectiva, tot i que, en aquest cas, s’invocaran també altres drets que no haurien estat respectats.

Fins al Constitucional
La intenció, encara que dependrà de com es vagi desenvolupant el procés judicial, és que la demanda pugui arribar fins al Tribunal Constitucional perquè sigui aquest el màxim òrgan que es pronunciï. No hi ha uns terminis fixos establerts per a la culminació del conjunt de les accions judicials que es posaran en marxa, però es calcula que com a mínim es podrien allargar entre vuit i deu mesos. I depenent de la resolució que s’adopti, si aquesta és favorable al CFPA, els beneficiaris podrien ser no només els recurrents, és a dir, els membres del cos de policia, sinó també el conjunt de funcionaris de l’administració.
L’altra associació que funciona dins de la policia, el Sindicat de Policia d’Andorra (SIPA), també ha optat per presentar un recurs contra la llei de retallades. Igual que l’altre sindicat, el SIPA espera també l’aplicació de la llei per fer efectiva la demanda. En totes dues associacions van ser els afiliats els que van decidir en assemblea recórrer contra la llei per defensar les seves condicions laborals.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic