Diari digital d'Andorra Bondia
Edificis destinats a habitatges a Andorra la Vella.
Edificis destinats a habitatges a Andorra la Vella.

El COAA recorda que el Govern també té dades sobre l’habitatge


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La dificultat per obtenir les dades relatives al parc immobiliari del país ha estat una constant des que l’accés als pisos de lloguer s’ha tornat més difícil per a gran part de la població. Així, ja fa més d’un any, diverses institucions i entitats (com l’AGIA, l’Acoda, l’APBI i fins i tot el mateix Govern) culpen els comuns de no voler donar informació relativa a la matèria, un fet que –segons han mantingut els primers– impedeix tenir una fotografia real del sector, i això suposa un fre a l’hora de dissenyar polítiques. No obstant això, des del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA) es recorda que l’executiu disposa també de dades sobre l’habitatge.

En concret, el Govern té les dades de final d’obra. Tal com recorden des de l’entitat, la cèdula d’habitabilitat dona informació dels metres quadrats construïts i dels seus usos. Altres eines que faciliten dades sobre el sector són els anomenats plànols blaus. Es tracta d’una cartografia oficial, realitzada pel Govern, en la qual són reflectits tots els projectes arquitectònics del Principat. El problema és que avui, però, encara s’està treballant amb els plànols que es van fer l’any 2000. Per tant, en aquests no hi són plasmats els immobles que es van construir durant el boom. És per aquest motiu que el COAA considera que caldria actualitzar-los, fent les fotos aèries corresponents i situant-les en un plànol. Cal destacar que la cartografia és un inventari del que hi ha construït al país. Així, se situa l’edifici al territori i s’hi diu el nombre de plantes que té. L’any 2008 es va fer un vol per dur a terme les fotografies aèries, però no ha arribat a aquests professionals el plànol resultant.

Des del col·legi es posa en relleu que disposar de dades és fonamental, i per això van celebrar els primers passos que s’han donat al si de la taula de l’habitatge, de la qual formen part. Es mostren favorables a la creació d’un institut de l’habitatge i veuen positiu que es vulgui treballar en l’elaboració de preus de referència, ja que això pot guiar els usuaris a l’hora de llogar un pis, remarquen.

COAA
Govern
dades
Habitatge
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic