Diari digital d'Andorra Bondia
Els participants en el debat de la CEA aquest matí.
Els participants en el debat de la CEA aquest matí.

El comerç 'online' reclama un marc regulador adequat, eines logístiques i de pagament i un aeroport internacional


Escrit per: 
Redacció / Foto: CEA

La fiscalitat competitiva no és l’únic element a tenir en compte a l’hora d’atreure empreses del sector digital i tampoc no serà suficient per garantir que aquest tipus d’iniciatives es quedin al país. Aquesta és la principal conclusió a què han arribat els participants a la segona sessió de El futur a debat, la sèrie de taules rodones sobre el futur de l’economia organitzada per la Confederació Empresarial Andorrana amb la col·laboració de BancSabadell d’Andorra, que aquest dimarts s’ha centrat en els negocis digitals.

La sessió ha comptat amb la participació de Marc Saladie, fundador de Replayers, una empresa del sector dels jocs en línia arribada de la mà de la inversió estrangera, i Sònia Yebra, directora general de Gallery, una empresa de venda de moda femenina que compta amb una dècada de posicionament 'online' i de venda per aquests canals.

Segons exposen en un comunicat, més enllà de les dificultats burocràtiques amb què es troben tots els projectes empresarials, els representants del sector 'online' han reclamat un marc regulador adequat, que permeti desbloquejar l’accés a sistemes de pagament com Paypal o a plataformes logístiques com Amazon.

Són només dos exemples d’assignatures pendents que dificulten la implantació d’un negoci digital al país així com el desenvolupament d’una branca en línia als negocis tradicionals. A més, caldria incentivar la creació d’un ecosistema innovador i digital al país, per crear sinèrgies entre els emprenedors. “Ens hauríem de preguntar per què negocis que s’implanten en països de la Unió Europea com Irlanda o Estònia no s’implanten a Andorra”, ha dit Saladie durant la sessió d’avui.

Una altra pota d’aquest ecosistema favorable als negocis digitals seria disposar d’un aeroport internacional. En aquest sentit, tant Saladie com Yebra han coincidit en assenyalar que cal fer els esforços i les inversions que calgui per garantir que l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell tingui connexions internacionals. En aquest sentit, també han valorat positivament el fet que l’aeroport pogués disposar d’una terminal andorrana i d’una connexió directa amb el Principat.

Així mateix, la sessió també ha servit per analitzar les possibilitats de l’'online' i disposar d’una zona franca al país per gestionar l’estoc del comerç tradicional a Andorra; i fins i tot de l’opció de disposar d’una zona franca al port de Barcelona per poder dur a terme comerç internacional en línia des del país.

El tercer debat temàtic tindrà lloc, dimarts 3 de novembre, a les 10.30 hores a la seu de la CEA i està dedicat al Turisme. La trobada comptarà amb la participació de Joan Viladomat de Saetde, Jordi Daban de Daguisa Hotels i Miguel Pedregal de Caldea.

Els debats es retransmeten per streaming a través del canal YouTube de la CEA i la web de la patronal.

Andorra
CEA
debat
online
en línia
comerç
negocis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte