Diari digital d'Andorra Bondia

El consum d’energia baixa un 4,9% al mes de juliol


Escrit per: 
Redacció

El consum d’energia del mes de juliol mesurat en TEP (tones equivalents de petroli) va ser de 20.599, una xifra que suposa una disminució del 4,9% respecte al mes de juliol de l’any passat.

Així ho va fer públic ahir el departament d’Estadística, que va afegir que aquesta davallada és causada principalment per la disminució del consum de carburants, tot i que la reducció del consum d’energia elèctrica durant el mes també hi va influir.
D’altra banda, el consum d’energia acumulat des de principis d’any i respecte al mateix període de l’any anterior s’ha estabilitzat, de manera que s’ha reduït principalment el consum de gasolina (5,3%), mentre que ha augmentat el consum elèctric (1,5%).
Només el fuel domèstic presenta un augment, del 13,8% respecte al mateix mes de l’any anterior, així com el gas, que, tot i que amb un creixement més baix, va pujar un 2,4%. Contràriament, el consum de gasolina va disminuir un 12,1% i el del gasoil de locomoció, un 6,2%. El consum elèctric estimat en TEP també registra una reducció, d’un 3,9%.
D’altra banda, el consum d’energia elèctrica al mes de juliol presenta una disminució del 3,9% respecte al mateix mes de l’any anterior. El departament d’Estadística va assenyalar que, tenint en compte l’energia consumida subministrada per FEDA, el consum es reparteix principalment amb un 22,2% per a distribució, que ha reduït un 8,2% la taxa interanual; un 20,8% per a usos domèstics, que disminueix un 4,2%; un 19,1% per a hostaleria i restauració, amb una davallada del 5,4%, i un 18,6% per a altres serveis, que baixen un 3,6%.
Els únics segments d’ús que han augmentat el consum són les estacions d’esquí, amb un 6,8% interanual, i les administracions, que representen el 4,9% del total consumit i augmenten un 4,8%.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic