Diari digital d'Andorra Bondia
El consum d'energia baixa un 6,2% a l'octubre
El consum d'energia baixa un 6,2% a l'octubre

El consum d'energia baixa un 6,2% a l'octubre


Escrit per: 
Agències

El consum d’energia durant el mes d’octubre ha estat de 21.276 TEP (tones equivalents de petroli) i de 37.785 MWh (megawatts hora), fet que suposa un descens respecte al mes d’octubre de l’any anterior del 6,2% per al consum en TEP i una davallada del 7,5% per al consum en MWh, segons les dades fetes públiques pel departament d'Estadística.

La gasolina és l'únic grup amb dades representatives que presenta un creixement a l'octubre, respecte al mateix mes del 2015, mentre que la resta -el fuel domèstic, l'electricitat i el gasoli de locomoció- presenten davallades. 

De gener a octubre del 2016 hi ha hagut un consum d’energia en TEP de 226.894 que s'ha mantingut respecte al mateix període de l’any anterior, amb creixements de la gasolina i el gasoli de locomoció, però davallades del fuel domèstic i de l'electricitat. Pel que fa a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, el consum d’energia ha estat de 277.002 TEP, amb una baixada del 0,5%, encara que en destaquen els augments de la gasolina i el gasoli de locomoció. 

Pel que fa al consum d’energia elèctrica durant el mes d’octubre ha estat de 37.785 MWh, el que vol dir un descens del 7,5% respecte al mes d’octubre de l’any anterior. En aquest període només creix el segment de les estacions d'esquí i presenten davallades remarcables els següents d'indústries, construcció i annexes, enllumenat públic i usos domèstics. 

De gener a octubre d'enguany, el consum d’energia en MWh ha estat de 450.413, és a dir, un descens del 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior. En valors positius destaquen les estacions d’esquí, les administracions i l'hoteleria i restauració. Per contra, els segments de construcció i annexes i altres distribuïdores presenten valors negatius remarcables respecte al mateix període de l’any passat. 

Finalment, quant a les dades acumulades al llarg dels darrers 12 mesos, el consum ha estat de 548.793 MWh, amb un descens de l'1% respecte al període anterior, però amb pujades del consum de les estacions d’esquí i de les administracions. En canvi, baixa el consum dels segments d'altres distribuïdores i construccions i annexes. 

consum energia
TEP
MWh
estadística
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic