Diari digital d'Andorra Bondia

El consum d'energia creix al juny tot i mantenir una tendència interanual negativa


Escrit per: 
Agències

El consum total d’energia al mes de juny s’ha situat en 17.980 TEP (Tones Equivalents de Petroli). Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d'Estadística, que ha assenyalat que la tendència mensual registra un 0,7% de consum, mantenint la tendència positiva dels darrers quatre mesos i la interanual un -2,2%, en aquest cas continuant la tendència negativa del darrer any i mig.

Pel que fa a l’energia elèctrica, el consum ha estat de 38.377 MW/h (Megawatts per hora), que representa una tendència mensual del 0,5% i una interanual del 0,4%.

Les dades mostren que la davallada en el consum interanual d’energia (-2,2%) es veu motivada pel descens en el consum de gasolina (-5,5%), gasoil de locomoció (-1,8%) i fuel domèstic (-6,2%) tot i el petit repunt en el consum d’electricitat (0,3%), recuperant la tendència positiva després d’un any i mig de tendència interanual negativa. En aquest sentit, Estadística destaca que actualment, el consum d’energia evoluciona en els llindars més baixos de la sèrie presentada i encara en diferencials interanuals negatius. Tot i això, la tendència presenta un petit repunt en els darrers tres mesos.

Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum total durant el mes de juny presenta una tendència mensual del 0,5%. La majoria dels segments incrementen el consum excepte serveis financers i estacions d’esquí, que disminueixen amb una tendència mensual del -0,2% i -1,7% respectivament. La tendència interanual mostra un increment del 0,4%, trencant la mitjana dels darrers divuit mesos que havia estat sempre negativa.

En termes interanuals destaca la tendència de consum a l’alça en els segments estacions d’esquí, (14%) i indústries (6,7%). Per la banda de les tendències de consum negatives, destaquen en particular els segments construcció i annexes, (-9,9%), hoteleria i restauració (-3,8%) i usos domèstics (-3,6%) i s’observen davallades més lleus en serveis financers (-0,3%) i distribució (-0,2%). En aquest sentit, Estadística assenyala que el consum total d’electricitat presenta, des de principis de l’any precedent, una tendència baixista sostinguda que s’allarga fins al juny. No obstant, el consum se situa al nivell més baix de la sèrie presentada.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic