Diari digital d'Andorra Bondia

El consum d'energia creix un 1% durant el mes passat


Escrit per: 
Redacció / Foto: M. T.

Durant el juliol el consum total d’energia s’ha situat en 20.495 tones equivalents de petroli (TEP), xifra que suposa una tendència mensual positiva de l’1% i manté la tendència positiva dels darrers cinc mesos, i una d’interanual del -0,3%, que en aquest cas continua la tendència negativa de l’últim any i mig, tal com va posar en relleu ahir el departament d’Estadística del Govern.

Pel que fa a l’energia elèctrica, el consum ha estat de 38.134 MWh (megawatts per hora), la qual cosa representa una tendència mensual del -0,2% i una d’interanual del -2,4%.
Les dades posen en relleu que la davallada del consum interanual d’energia (-0,3%) està motivada pel descens del consum de gasolina, que se situa en el -5,2%, el gasoil de locomoció (-2,1%) i l’electricitat (-2,2%), tot i el petit repunt del fuel domèstic (4,5%). Tot i això, la tendència interanual negativa va disminuint en els últims vuit mesos. De fet, el consum d’energia ha evolucionat a la baixa des de principis d’any, fins a arribar al mes de juny al llindar més baix de la sèrie presentada.
Pel que fa al consum total d’energia elèctrica en MWh, presenta una tendència mensual del -0,2%. Com a segments amb pes important relatiu destaca altres distribuïdores, amb una tendència mensual del -0,1%; usos domèstics, amb un +0,2%; distribució, amb un +0,2%, hoteleria i restauració, amb un +0,7%, i altres serveis amb un +0,3%.
La tendència interanual mostra un decrement del -2,4%, continuant la línia negativa dels darrers mesos però disminuint sensiblement i sent la tendència interanual negativa més petita dels últims dotze mesos.
En termes interanuals cal destacar la tendència de consum a l’alça en els segments estacions d’esquí (+16,2%), amb un constant increment els darrers sis mesos. A l’altra banda destaquen els segments construcció i annexos (-13,0%), hoteleria i restauració (-5,0%) i altres serveis (-2,5%). S’observen davallades més lleus en els segments serveis financers (-1,2%) i indústries (-1,0%).
D’altra banda, la tendència mensual del consum de gasolina del mes de juliol ha disminuït sensiblement en un -0,2%. Pel que fa a la tendència interanual, ha davallat un -5,2% i segueix a la baixa des de principis de l’any precedent.
Pel que fa al consum de gasoil de locomoció, la tendència mensual s’ha estabilitzat en un 0,0%. Pel que fa a la interanual, disminueix un -2,1%, amb una lleu davallada des de principis d’aquest any. I la tendència mensual del fuel domèstic s’ha reduït un -0,7%. Pel que fa a la interanual, s’incrementa un +4,5%, mostrant un petit descens des de fa quatre mesos.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic