Diari digital d'Andorra Bondia

El consum d'energia a l'octubre augmenta un 8% malgrat la tendència negativa registrada des de principis d'any


Escrit per: 
Agències

El consum d’energia del mes d’octubre ha estat de 24.374 TEP (Tones equivalents de petroli), el que representa un augment del 8% respecte el mes d’octubre de l’any passat.

Així ho ha fet public el Departament d'Estadística en una nota publicada aquest dijous. Els productes que han augmentat han estat el de fuel domèstic, amb un increment del 65,5%, i l’electricitat, amb un 5,6%. En canvi, tant la gasolina com el gasoil de locomoció, han disminuït un 18,8% i un 1,6% respectivament.

En l’acumulat dels deu primers mesos de l’any 2009, respecte el període anterior, el consum d’energia ha disminuït un 3,3% en tots els conceptes menys en el consum d’electricitat, que ha augmentat un 2,2%. En canvi, en l’acumulat dels darrers dotze mesos, el consum d’energia ha disminuït un 1,9%, havent davallat el d’electricitat en un 0,3%. El consum de combustibles ha disminuït d’un 7,2% en gasolina i un 5,8% en el gasoil de locomoció. En canvi, el de fuel domèstic ha augmentat un 3,5%. Els altres tipus d’energia també han disminuït, tant en l’acumulat des de principis d’any, un 13,1%, com en l’acumulat dels darrers dotze mesos respecte el període anterior, un 6,6%.

El consum d’energia elèctrica per usos ha estat durant el mes d’octubre principalment destinat a Usos domèstics en un 23,9% (tenint en compte només l’energia consumida subministrada per FEDA). Respecte al mateix mes de l’any anterior el consum s’ha mantingut estable, disminuint només un 0,4%. El 20,8% de l’energia elèctrica consumida és per a Distribució i el 19,3% per a Altres serveis, de manera que els dos grups han augmentat el consum el 5,4% respecte l’any passat.

El sector Hostaleria i restauració ha consumit el 16,4% de l’energia elèctrica global, tot i que ha disminuït un 1,9% respecte l’any passat. Els Serveis financers, que han consumit el 7%, també disminueixen el consum en un 6,6%. Les Administracions van consumir durant l’octubre el 6,2% de l’energia elèctrica, augmentant el consum en un 4,1%.

Els sectors que menys consumeixen són Enllumenat públic, que representa un 2,5% de l’energia elèctrica global consumida, i  ha augmentat el consum en un 18,3% respecte l’any passat. Les Indústries, que van consumir l'1,7%, també han augmentat el consum en un 25,9%. La Construcció i annexes, que representen l'1,4%, han augmentat en un 8,2% respecte l’any passat. Per últim, les Estacions d’esquí, que representen el 0,8%, han disminuït el consum en un 33,9% respecte l’any passat.

L’energia elèctrica consumida per les altres distribuïdores d’energia elèctrica del país, representa el 31,1% de l’energia elèctrica consumida global.
 

Número de vots: 37
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic