Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern aprova un decret per regular els horaris de tancament i obertura de les discoteques, pubs i sales de festes


Escrit per: 
Agències


El Butlletí Oficial d'Andorra ha publicat aquest dimecres un decret aprovat pel Govern pel qual es regulen els horaris d'obertura i tancament de les discoteques, pubs i sales de festa del país.

L'executiu ha decidit aprovar aquest decret que substitueix al que al seu moment van signar els veguers al 1990, ja que s'ha considerat que calia regular els horaris per garantir un equilibri entre l'ordre públic, les hores d'oci nocturn i el descans dels veïns.

l decret estableix que les discoteques, pubs i sales de festa han de tancar com a màxim a les tres de la matinada, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, que ho poden fer a les quatre. A més, en el cas de les revetlles tradicionals de Sant Joan i Sant Pere, nits de Nadal i Cap d’Any, diumenge, dilluns i dimarts de Carnaval i Festa Major de cada vila o poble, l’hora màxima de tancament és a les cinc de la matinada.

El text especifica que a partir de les hores fixades ha de restablir-se la il·luminació normal i no poden realitzar-se les activitats pròpies dels respectius establiments i, després de transcorreguts trenta minuts, els locals han de quedar definitivament tancats i sense cap persona al seu interior fora del personal que hi treballi.

D'altra banda, el decret recorda que als locals no hi és permesa l’entrada de menors de 16 anys, i això ha de constar en un cartell fixat en lloc visible prop de l’entrada de l’establiment. A més, també s'estableix que cap dels locals esmentats pot obrir abans que hagin transcorregut tretze hores del seu tancament, que en el cas dels caps de setmana i de les festes assenyalades a l’article 2, són de dotze i onze hores respectivament.

Finalment, el decret puntualitza que les discoteques, pubs i sales de festa a què es refereix el decret són exclusivament els locals que tinguin reconeguda administrativament la respectiva naturalesa o qualificació.
 

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic